Mücadelenin Seyri ve Penaltı Kararı
RAMS Park’ta oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 11. dakikada penaltı kazandı. Dries Mertens’in ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem beyaz noktayı gösterdi. Sarı-kırmızılıların yeni transferi Alvaro Morata, penaltıyı gole çevirerek ev sahibini öne geçirdi.
Maçın ilerleyen dakikalarında ise tansiyon giderek yükseldi. Hakem kararlarına tepki gösteren Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Alper Avcı, 30. dakikada oyuncularını saha kenarına çağırdı. Kısa süren görüşmenin ardından mavi-lacivertli futbolcular soyunma odasına yönelerek sahayı terk etti.
Federasyonun Kararı Bekleniyor
Bu olağanüstü gelişmenin ardından maçın kaderi Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) vereceği karara bağlı olacak. Hakemler ve yetkililer, Adana Demirspor’un sahaya dönmesini beklerken, takım geri dönmeyince karşılaşma tatil edildi.
Murat Sancak: "Bu Operasyon MHK'ya Yapıldı"
Adana Demirspor Başkan Vekili Metin Korkmaz, takımın sahadan çekilme kararının Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) yönelik olduğunu ve Galatasaray ile bir ilgisinin bulunmadığını ifade etti.
Başkan Murat Sancak ise sahadan çekilme kararının Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yönlendirmesiyle alındığı iddialarına sert tepki gösterdi:
"Beni Türkiye Cumhuriyeti'nde ne Ali Koç ne de Türkiye’nin en zengin adamı satın alabilir. Ali Koç bana talimat verecek biri olamaz, ben kimseden talimat almam. Bu operasyon federasyon ve MHK'ya yapıldı."
Yaşananları "tiyatro" olarak nitelendiren Sancak, "Aynı durum Beşiktaş, Fenerbahçe ya da Trabzonspor maçlarında da yaşansaydı yine aynısını yapardım." dedi.
Futbol Kamuoyunda Büyük Yankı Uyandırdı
Adana Demirspor’un protestosu, Süper Lig’de şimdiye kadar nadir görülen bir eylem olarak kayıtlara geçti. Takımın alacağı olası cezalar ve TFF’nin vereceği karar, Türk futbolunda yeni tartışmaları beraberinde getirecek gibi görünüyor.
Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler, Süper Lig’in kaderini etkileyecek kritik bir süreci başlatabilir. Bu süreç kamuoyunda tartışılan konular arasında ilk sırada yer alıyor.
Adana Demirspor'un TFF tarafından alınması muhtemel karar ise ev sahibi ekibin 3-0 hükmen galip geleceği tahmin ediliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: