12 ilde sokak satıcılarını operasyon! Kilolarca uyuşturucu ele geçirildi

TAKİP ET

12 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik Jandarma tarafından düzenlenen 'Narkoçelik-26' operasyonlarında yakalanan 57 kişiden 28'i tutuklandı. 14'ü hakkında adli kontrol kararı verilirken diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıkladığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca, 236 ekip, bin 596 personel ile hava araçları ve narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla İstanbul, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Aydın, Gaziantep, Erzurum, Samsun, Hatay, Ankara, Ağrı ve Van olmak üzere 12 ilde "NARKOÇELİK-26” operasyonları düzenlendiğini bildirdi.

512 BİN ADET UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

Yakalanan 57 zehir taciri ve sokak satıcısından 28’inin tutuklandığını kaydeden Yerlikaya, düzenlenen operasyonlarda 426 kilo uyuşturucu madde, 3 milyon 915 bin 485 adet kök kenevir ve kök skunk ve 2 milyon 512 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini bildirdi.

“Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek” diyen Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü ekiplerini tebrik etti.

Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü