6 belediye başkanı değişti sorun değişmedi!

TAKİP ET

Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Köprübaşı Taksi sürücüleri 30 yıldan beri durak ücretini ödemelerine rağmen kendilerine durak yeri tahsis edilmediğini söyleyerek sitem etti.

Daha önce yerel seçimlerde kendilerine durak sözü verildiğini ve her belediye başkanı seçilen kişiler tarafından suiistimal edildiğini iddia eden Köprübaşı taksi şoförleri, adeta isyan etti.

Urfa Değişim Mikrofonlarına 30 yıldır çektiği sorunu anlatan Şanlıurfa’yı yönetenlerden taksi durağı sözü aldıklarını kaydeden Köprübaşı Taksi sürücüleri son umut olarak yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, olduğunu kaydetti.

1994 yılında Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan döneminden beri olmayan durağın aidatını vermelerine rağmen durak yeri tahsis edilmediğini ileri süren taksiciler sırasıyla Ahmet Bahçıvan, Ahmet Eşref Fakıbaba, Celalettin Güvenç, Nihat Çiftçi, Zeynel Abidin Beyazgül  gibi isimlerin kendilerine taksi durağı sözü verdiklerini  fakat seçim sonraları rafa kaldırıldığını vurguladı.

 Köprübaşı Taksi sürücüleri,1994 yılından 2024 yılına kadar çözülmeyen durak sorunun Mehmet Kasım Gülpınar tarafından çözüme kavuşmasını beklediklerini aktardı.

“30 YILDIR ORADAN ORAYA SAVRULDUK!”

30 yıldan beri taksi durakları olmadığı için hem maddi hem manevi zorluklar çektiklerini söyleyen Köprübaşı Taksi sürücülerinden Fevzettin Karakaya, “Daha önceki yönetime de başvurmuştuk, dernek başkanımıza da söylemiştik, dilekçede yazmıştık. Bizim şu anda eksikliğimiz sadece kulübe.

Bazı misafirlerimiz geliyor, müşterilerimiz geliyor konuk edecek bir yer olmadığı için mahcubiyet yaşıyoruz. Yazın sıcağın altında kışın yağmurun altında ekmek kazanmaya çalışıyoruz. Daha önceki başkana söyledik. Ahmet Bahçıvan İş Merkezinin altına bize bir kulübe yapılsın dediler tamam sonra bir şeyler oldu orayı vermediler.

Daha sonra eski belediyenin orasında bir ağacın altına bize yer verilecekti orası da iptal oldu. Yani anlayacağınız  oradan oraya savrulduk.“ dedi.

“ESKİ YÖNETİMDEN RAZI DEĞİLDİK”

30 yıldan beri taksi duraklarının yeri olmadığını ve önceki dönem belediye başkanlarından söz aldıklarını aktaran Köprübaşı Taksi sürücülerinden Fevzettin Karakaya, verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğinden dolayı dert yandı.

Taksici Karakaya, “Yani anlayacağınız eski yönetimden razı değildik. Biz yeni yönetime de destek verdik. Yeni yönetime de bir dilekçe sunmayı düşünüyoruz. Umuyoruz yeni belediye başkanı bu müşkülümüzü çözer.

30 yıldan beri durak parasını vermemize rağmen bize bir durak yeri verilmedi. Bizde buradan ailemize ekmek götürüyoruz.” ifadesini kullandı.

“YAZIN TOZDAN KIŞIN ÇAMURDAN DURAMIYORUZ”

Yaz aylarında havaların sıcak olması kış aylarında da yağmur yağdığı zaman yemek yiyecek, oturacak ve müşterilerini konuk edecek bir yer bulamadığından yakınan taksici Karakaya, “Bakın şu anda güneş var, arkadaşlarımız gölgelik bir yerde oturmak istiyor. Artık diğer esnaf arkadaşların yanına gitmekten rahatsız oluyoruz çünkü onların iş yerlerini de meşgul etmek istemiyoruz. 8 şoförü kim kaç gün işyerinde misafir edebilir ki. Onun için yeni yönetimden ricamız bize bizim hakkımız olan taksi durağını vermeleri bize yer belirlemeleri” açıklamasında bulundu.

“DURAK OLMADIĞI İÇİN MÜŞTERİLERİMİZ GİDİYOR”

Durak olmadığı için gelen müşterilerinin bir yerde bekletemedikleri için başka duraklara yöneldiğini aktaran taksici Müslüm Demir, “müşteri geliyor durak olmadığı için oturamıyorlar.

Ondan dolayı da müşteri kaybına uğruyoruz. Yemeği bu sıcak havada güneşin altında yiyoruz. Yemek yediğimiz zaman giden gelen bize bakıyor. Abidin’den istedik bize taksi durağını vermedi. Ne kadar yer istesek de bize herhangi yer tahsis edilmedi.

30 yıldır olmayın durağın parasını ödüyoruz ama ortalıkta durağımız yok. Yeni başkandan isteğimiz bu soruna derhal çözüm bulmaları.” dedi.

belediye başkanı Haliliye Atatürk Bulvarı Atatürk Bulvarı