Bakan Uraloğlu, Şanlıurfa'daki boğaz köprüsünü paylaştı!

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı birbirine bağlayan 610 metrelik Nissibi köprüsünü paylaşarak açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Nissibi Köprüsüne ilişkin bilgilendirme yaparak detayları paylaştı.

Vatandaşlara daha emniyetli ve konforlu bir sürüş imkanı sunduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Nissibi Köprüsünü kara ulaşımının kesintiye uğradığı noktada inşa ettiğini duyurdu.

Nissibi köprüsü, Adıyaman, Şanlıurfa ile Diyarbakır’ı birbirine bağlayan Devlet Yolu’nun Atatürk Baraj Gölü’nü kestiği bölümde yer almaktadır.

Nissibi köprüsü, 610 metre uzunluğunda olup 400 metre orta açıklık ve 105 metre kenar açıklıklarına sahiptir.

Konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi,

BUNLARI Biliyor Musunuz?

Emniyetli ve kesintisiz seyahat imkânı sunan "Nissibi Köprüsü"

Projeyi, Adıyaman ile Diyarbakır’ı birbirine bağlayan Adıyaman-Kâhta-Siverek-Diyarbakır Devlet Yolu’nun Atatürk Baraj Gölü’nü kestiği bölümde, barajın su tutmasıyla kara ulaşımının kesintiye uğradığı noktada inşa ettik.”dedi.

BUNLARI Biliyor Musunuz

Emniyetli ve kesintisiz seyahat imkânı sunan "Nissibi Köprüsü"

️Projeyi, Adıyaman ile Diyarbakır’ı birbirine bağlayan Adıyaman-Kâhta-Siverek-Diyarbakır Devlet Yolu’nun Atatürk Baraj Gölü’nü kestiği bölümde, barajın su tutmasıyla kara ulaşımının… pic.twitter.com/bEkgyShb8b

— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) July 10, 2024

Bakan Uraloğlu Şanlıurfa boğaz köprüsü