CHP heyeti Suruç'a geliyor! Adalet arayanlarla dayanışmak için...

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2015 yılında 33 kişinin hayatını kaybettiği, Suruç katliamının davasını izlemek için heyet oluşturdu. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç 'Arkadaşlarımız Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile birlikte yarınki duruşmayı takip etmek, Suruç'ta adalet arayanlarla dayanışmak için Şanlıurfa'ya gidiyoruz' dedi.

CHP, Kobani'ye yardım götürmek için Suruç'ta bir araya gelen 33 gencin hayatını kaybettiği Suruç katliamının davasını izlemek için İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan oluşan bir heyet oluşturdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yarın davayı takip etmek için Suruç’ta olacaklarını bildirdi.

CHP’li Kılıç, açıklamasında “20 Temmuz 2015 tarihinde Kobane’deki çocuklara yardım eşyası götürmek üzere Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan gençler Suruç’ta bir araya geldi. Amara Kültür Merkezinde basın açıklaması yaptıkları sırada IŞİD’li bir teröristin üzerindeki bombayı patlatması sonucu 33 kişi hayatını kaybetmiş 100’den fazla vatandaşımız yaralanmıştı.

Dava devam ediyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi adına milletvekili arkadaşlarımız Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile birlikte yarınki duruşmayı takip etmek, Suruç’ta adalet arayanlarla dayanışmak için Şanlıurfa’ya gidiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Mahmut Tanal