Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete çağrı

TAKİP ET

TBMM'de yemin ederek 5 senelik görevinin adımını atan Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete kardeşlik çağrısında bulundu.

28 Mayıs seçimlerinin ardından yüzde 52’lik oranla tekrardan Cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Meclis'te yemin ederek görevine başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 78 ülkeden gelen üst düzey misafirleri ile Türkiye'de kendine destek veren AK Parti gönüldaş ve yetkililerine seslendi. 

Cumhuriyetin 100. yılında kardeşlik seferberliğinin olması çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hangi siyasi görüşe, köküne, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun, 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız" dedi.

Daha sonra muhalefete seslenen Erdoğan, "Her seçim sonrası musafahalaşmak için uzattığımız eli hep sıkılı yumruklarla karşıladılar. Bu sefer, farklı tavır sergilemelerini ümit ediyoruz. "Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. 81 vilayetimizde kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. 

"Seçim gündemine takılıp kalamayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam yeni kabineyi açıklayacağını ve salı günü ilk kabine toplantısını yapacağının altını çizerek "Seçim gündemine takılıp kalamayız" ifadelerine yer verdi. 

"Sözlerimizi tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz"

"Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz"

TBMM