Genel Başkan Erbakan,"Türkiye'nin üçüncü partisi olduk"

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ni YRP adayı Mehmet Kasım Gülpınar, kazanırken Karaköprü Belediye Başkanlığını Nihat Çiftçi kazandı.

Gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından Genel Başkan Erbakan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Erbakan'ın Şanlıurfa'ya gerçekleştirdiği ziyarette basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Toplantıya, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, YRP adaylar, teşkilatlar, çevre illerden gelen YRP Başkanları ve partililer katılım sağladı.

"TÜRKİYE’NİN ÜÇÜNCÜ PARTİSİ SEVİYESİNE GELDİK"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, teşekkür ziyaretleri kapsamında Şanlıurfa’da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında partililer ve teşkilatlarıyla bir araya gelerek şu açıklamalara yer verdi, “31 Mart yerel seçimlerinde milletimiz tarihini milli görüşten yana kullandı. Türkiye’de belediye Seçim meclis ortalaması Yeniden Refah Partisi yüzde yedi seviyesine geldi.

Bir önceki seçime göre kıyaslarsak yüzde yüzün üzerinde bir artış yaşandı. Seçimlerde 3 milyon oy ve bir İl bir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 63 Belediyeyi Yeniden Refah Partisi olarak kazandık. İller seviyesi bakımından 520 bin ’in üzerinde O ile Türkiye’nin üçüncü partisi seviyesine geldik ve seçimlerde de aynı durum tecelli etti.

Oy bakımından Yeniden Refah Partisi Türkiye’nin üçüncü partisi konumuna geldi. Bizlere düşen milletin bu teveccühüne bu güvenine layık olmak ve milletin bu güvenine Belediyelerin aracılığıyla güvenlerini boşa çıkarmamak.

"ŞANLIURFA BİZLER İÇİN TAÇLANDI

Hazine gücü olmadan Medya gücü olmadan İhtilal gücü olmadan Dış Güçlerin desteği olmadan bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen teşkilatlarımız büyük bir başarıyı ortaya koydular. Milletimiz milli görüş tarihinde hem yerel yönetimlerde hem de merkezi hükümet milli görüşün yaptığı bir hizmettir.

Yerel seçimlerden sonra sayın genel Başkanımızla Türkiye'de yaşanan Refah Partisi'nin kazandığı ve yüksek oy aldığı yerlerin sıyanetiyle başlayan bu süreç bugün Şanlıurfa’da bizler için taçlandı, çünkü hepimizin var yolu yeniden Refah Partisi'ni tek büyükşehir belediye başkanı olarak Şanlıurfa’da üzerimizdeki hem bir taraftan bu ağır mesuliyeti hissederken sizleri de bugün burada desteğini alıyor olmak sizlerde bizlerin yanında görmüş olmak bizleri gerçekten memnun ediyoruz.

Tabi bizler de sizlere ağırlamaktan dolayı son derece memnuniyet duyuyoruz.

“TEMSCİLLERİMİZİ KURUYORUZ VE ÇÖZÜM ÖNEMLERİ İÇİN GAYRET EDECEĞİZ”

Hepiniz hoş geldiniz diyorum. Değerli başkanımın da söylediği gibi biz önümüzdeki dönemde inşallah milli görüş elde edeceğimiz.

Allah nasip ederse bu beş yıl boyunca bütün Türkiye'ye ispat edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Tespitlerimizi yapıyoruz, Temscillerimizi kuruyoruz ve bundan sonra da çözüm önemleri için gayret edeceğiz inşallah.

Tabi çok ciddi sıkıntılar var. Bunları ilerleyen günlerden özellikle tekrardan kamuoyuna yakından paylaşacağız. Sizler ve basın mensuplar aracılığıyla bu konuyu gündeme getireceğiz.

Ama hiçbir şekilde bir bahsetme arkasına sığmadan halkın iradesi tecelli ettiğimiz seçim ortamından sonra halka taşı olan mesuliyetimizi en son noktaya kadar gayreti içinde olacağız, ben ve ekip arkadaşlarımla beraber"konuşmalarına yer verdi.

Yeniden Refah Partisi Dr. Fatih Erbakan