Gericiler Kültür Festivali'ni baltalamak istedi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın ekonomi, turizm ve kültür anlamında gelişmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Kültür Festivaline bazı radikal İslamcı dernek ve kuruluşları tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Dün akşam ünlü oyuncu Türkan Şoray’ın söyleyişini engellemek isteyen bazı gericiler Topçu Meydanında toplanarak protesto yaptı.Birçok sanatçının katılım sağlaması beklenen ve Şanlıurfa’nın gençlerin doyasıya eğlendiği Kültür Festivaline bazı şer odakları gölge düşürmek çabalarını sürdürmeye devam ediyor.

Özellikle Filistin- İsrail savaşını bahane eden odaklar, festivalin Urfa’da olmasından dert yakınıyor. Daha öncede bazı organizasyonları provoke eden gruplar yetkililere geri adım attırmakta geri durmamışlardı.Şanlıurfa’da düzenlenen Kültür Festivali kapsamında Topçu Meydanı’nda kurulan sahneye yürümek isteyen radikal İslamcı gruplarına, polis izin vermedi.Filistin’e destek amacıyla toplanan Şanlıurfalı sivil toplum kuruluşları, konseri protesto etmek için tekbir sloganları attılar.Yapılan eylemlere rağmen Türkan Şoray’ın söyleyişi ve düzenlenen konser kesintiye uğramadan devam etti.

Gericiler Kültür Festivali’ni baltalamak istedi! https://t.co/XmJN4rxf2L#Şanlıurfa #Tavuğa #İsrail #Terbiyesiz #Erdoğan #RafahOnFire @hasansildak @SanliurfaEmnMd pic.twitter.com/bAf2vSKr87

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) May 28, 2024

Şanlıurfa Kültür Festival