İnsan sağlığı bu haberin neresinde! Sinekler peynir üzerinde resmen dans ediyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde insan sağlının hiçe sayıldığı çiğ süt ve süt ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmeye yasal işlem uygulanacak. Görüntülere tepki çığ gibi büyüdü.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların şikâyeti üzerine Siverek’te faaliyet gösteren çiğ süt ve süt ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmeye yönelik denetim gerçekleştirdi.

Denetim yapmaya giden ekipler gördükleri karşısında şok oldu.

 Temiz ve hijyen olmayan işletmede insanların sağlığı yok sayıldı. Sinekler peynir üzerinde resmen dans ediyorlar. Sabah saatlerinde Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde gece saatlerinde şoklanmış, etiketsiz ve izlenebilirliği belli olmayan poşetler içinde, yaklaşık 10 ton tavuk ele geçirilmişti.

Yaşanan bu durumlar vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken ekipler denetimlere devam edileceği kaydedildi.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya hesabından söz konusu işletmeye 5996 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem uygulanacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada, “İlimiz Siverek İlçesinde çiğ süt ve süt ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmeye asgari teknik ve hijyenik şartları taşımaması gerekçesiyle 5996 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem uygulanacaktır. Denetimlerimiz sektör gözetmeksizin aralıksız devam etmektedir” dedi.

 

Şanlıurfa Siverek