Karadağ'dan eğitimciye mobing tepkisi

TAKİP ET

Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenlere mobing uyguladıkları iddialarını gündeme getiren Eğitimciler Platformu açıklama yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ise yaşanan mobinge tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Karadağ şu ifadelere yer verdi “Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü gören duyan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim Bakanlığı nerede? Şanlıurfa Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mobbing uygulaması sonucunda istifa eden öğretmenler nedeniyle Akçakale ilçemiz Öğretmensiz kalır ise bunun tek sorumlusu Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü olup buradan ilgililere sesleniyorum lütfen ama lütfen aşağıdaki basın açıklamasını duyunuz ve görmemezlikten gelmeyiniz” dedi.

Eğitimciler Platformunun yaptığı basın açıklaması ise şu şekilde “

Kıymetli hemşehrilerimiz, değerli kamuoyu son günlerde Akçakale Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız'ın keyfi uygulamaları, mobing, koltuğunu koruma, başarısızlığını örtme, çalışkan ve başarılı okul müdürlerini paypas etme, itibarsızlaştırma adımlarında son gelişme bardağı taşıran nokta oldu.

Zor şartlar altında çalışan okul yöneticilerini 30 Mayıs' tan göreve yeni bir haftalık şube müdürü üzerinden

"Okulların okul aile birliği vasıtasıyla kısmi okul ihtiyaçları için atık kağıt, geri dönüşüm vb elde edilen ve birliklerin hesabına yatırılan 300, 700 liralık  gibi gelirleri çok büyük yolsuzluk varmış  gibi lanse ederek idari bir konuyu " İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyildiz " Göreve yeni başlayan Şube Müdürü ve iki milli eğitim çalışanıyla üzerinden geri dönüşümcü ile yaptıkları yüz yüze ve telefon görüşmesinde "Deponu aç fotoğraf çekelim, okulları ve yöneticilerinin isimlerini yaz, sen aradan çekil biz gereğini yaparız" dedikten sonra geri dönüşümcü bunun hukuki ve yasal olmadığını haneye müdahale etmenin hukuksuz olduğunu ifade edince İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyildiz kaymakam ve vali beye ulaşıp, "Sözde devlet malını koruma refleksi"  ile idari bir konuyu göreve yeni başlayan şube müdürüne üzerinden savcılığa suç duyurusunda bulunmasını kaymakam ve vali beye aktarılan  70 e yakın okul müdürünün devlet malini satma, zimmete  geçirme çalışma bilgiside verilince 11 Haziran 2024 tarihinde savcılık kararıyla akşam saat 10 da depoya gidilmiş, geri dönüşümcünun telefonuna el konulmuş, yapılan görüşmelerde 70 e yakın okul yöneticisi ve okulun atık kağıt  için geri dönüşümcü görüşme yaptığını, savcının hepsini alırsam kaos çıkar, 7 8 okul müdürünü 12 Haziran 2024 sabah saat 4-5 sularında evlerine şafak operasyonu yaparak , ilçe milli eğitim müdürünün okul yöneticilerini töhmet altında bırakma, itibarsızlaştırma ve çalışamaz hale getirme hamlesi maalesef 70'e yakın okul yöneticisini istifa  durumuna getirdi. Adeta kendilerine terörist muamelesi yapilarak "Suriye sınırında Barış Pınarı Harekatı bölgesinde canla başla çalışan eğitim fedailerine baskın yapmak hangi vicdana sığar" serzenişte bulunan  70'e  yakın okul müdürü, Tekyıldız'ın baskıcı yönetiminden ve huzursuz çalışma ortamından bıkarak bu şekilde devam ederse toplu istifa etmekten başka çarelerinin olmadığını belirttiler.

Sabah şafak operasyonu ile gözaltına alınan okul yöneticileri akşama doğru savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyildiz in 29 Haziran 2019'da da sözde devlet malini koruma bahanesiyle "taşıma ihalesini alan firmalar ödeme yapmaması, teamülden uzak anlayışı sonrası firmaları tahrik etmiş,  kendisine saldırılmasiyla sonuçlanmış ve kendini kahraman ilan etmişti. Ancak konunun öyle olmadığı anlaşılınca 14 temmuz 2019 da görevden alınmışti."Yavuz hırsız ev sahibini bastırır." atasözü tamda bu durum için geçerlidir.

Milli Eğitim Bakanlığı teamül ve disiplin süreçlerinin çok açık olduğunu ifade eden okul yöneticileri idari bir konuyu adli yargıya taşıyarak " Usul, esastan önce gelir" kaidesi gereğince yanlış işlemin önce idari, disiplin ve en son adli yönden değerlendirmesi gerekir” sözlerine yer verdi.