Karaköprü'de mezuniyet coşkusu!

TAKİP ET

İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bahar şenliğiyle öğrencilerin mezuniyeti coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin bu mutlu gününde Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi eşlik etti.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 12. sınıf öğrencileri büyük bir coşkuyla mezuniyetlerini kutladı. Mezuniyet programına Urfa Değişim Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Aras, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Çiftçinin eşi, öğrenci velileri ve öğretmenler katılım sağladı.

Mezuniyet programı Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin açılış konuşması ile başladı. Sonrasında öğrencilere öğretmenleri tarafından diploma takdimi yapıldı. İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 12. Sınıf öğrencileri Türk Bayraklarını Belediye Başkanı Çiftçi’den aldı.

Programda Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde öğrenciler öğretmenleri ile beraber halay çektiler.

Öğrenciler mezuniyet programında eğlenirken bazı veliler ise duygu dolu anlar yaşadı. Renkli görüntülere sahne olan mezuniyet programı, ikramların dağıtılmasıyla sona erdi.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve okul müdürü Hamiyet Solğun Urfa Değişim mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

“EĞİTİMİ ÖNEMSEDİĞİMİZİ HER FIRSATTA SÖYLÜYORUZ”

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan Başkan Çiftçi, ailelerin öğrencilerin eğitim süreçlerinde maddi ve manevi yanlarında olmalarını gerektiğini ifade etti. Çiftçi, her zaman öğrencilerin yanlarında olduklarını altını çizerek şu şekilde konuştu:

“Nazif Bayraktar Kız Meslek teknik Anadolu lisesindeyiz. Şu an burada da bahar şenliği ve mezuniyet töreni yapılıyor. Eğitimi önemsediğimizi her fırsatta söylüyoruz. Şanlıurfa’mızın ve Karaköprü’müzün ilerlemesi istiyorsak eğitim kurumlarına çok önem verip gençlerimize beraber olacağız. Öğrencilerin eğitim süreçlerini destek olacağız. Çünkü şuna inanıyoruz; Karaköprü’müzün geleceği onlara bağlı, onların iyi eğitime almaları Karaköprü’nün geleceğinin iyi olması anlamına geliyor. Eğitim uzun süren bir durum aslında nesilleri ilgilendiren bir konu. Nüfus artışının en yüksek olduğu ile sahibiz. Eğitim sürecinde ailenin de eğitimcilerin de eğitim camiasını yanında yer alması gerekiyor. Süreç aslında evde başlıyor.

KARAKÖPRÜ EĞİTİM ÜSSÜ HALİNE GELDİ

Her çocuk annenin eliyle şekilleniyor. Sonra okullarda eğitimlerini alıyor. İşte eğitimi sadece okullara, öğretmenlere ve tek başına eğitim müfredatına bağlamak doğru olmadığını düşünüyorum. Bizler bilinçli yurttaşlar olarak hepimiz elimizden geleni yaparak çocuklarımıza destek olmalıyız. Onların iyi bir eğitim alması için tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz. Olay sadece maddi imkanlardan ibaret değil, çocuklara manevi olarak yanında olduğumuzu onları doğru yönlendirdiğimizden emin olmamız gerekiyor. Toplum olarak bu eğitim süresini beraber işlememiz gerekiyor. Ümitsiz olmamamız gerekiyor. Evet eğitimde son sıralarda olabiliriz ama dediğim gibi Türkiye'nin en genç iliyiz. Karaköprü özel ve devlet okulları ile bir eğitim üssü haline geldi.”

HEM MUTLU HEM DE HÜZÜNLÜYÜZ

Mutlu olduklarını belirten okul müdürü Hamiyet Solğun, “Bugün hem mutlu hem de hüzünlüyüz çünkü okulda kızlarımızın son günü. Artık okulu bitirip mezun oluyorlar. Aynı zamanda işe yerleşecekleri için ve üniversiteye göndereceğimiz için mutluyuz. Güzel bir gün şenlik havasında geçsin diye çok fazla hazırlıklar yaptık. Gelen misafirler de bizi kırmayıp bu mutlu günümüze eşlik ettiler. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfa