Karayolları Urfa'da 70 yıllık kavşağı kapattı

TAKİP ET

Karayolları Şanlıurfa Şube Müdürlüğü, Şanlıurfa-Diyarbakır yolundan Kızlar mahallesine dönüş kavşağını kapatınca mahalleli mağdur oldu.

Şanlıurfa-Diyarbakır yolundan Kızlar mahallesine giden kavşağın kapatılmasıyla birlikte vatandaşlar 6-7 km daha fazla yol kat etmek zorunda kalacak. Karayolları Şanlıurfa Şube Müdürlüğü’nün bu yanlışı düzeltmesini isteyen mahalle muhtarı kavşağı kapatmalarına izin vermeyeceklerini söyledi. Muhtar ayrıca Valilik ve Kaymakamlıktan destek istedi.

YAVUZ: KAMU YARARI GÖRMÜYORUM

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bu girişimine tepki gösteren, Kızlar Mahalle Muhtarı Zeynel Abidin Yavuz, “Karayollarının eliyle bizim köyümüzün 70 yıllık kavşağı kapatılıyor. Buranın sorununu çözmek, kapatmak değil. Sorunu çözmek sadece sinyalizasyon veya kavşağı genişletmek hal edilecek olan bir sorun. Karayolları benim köyümün girişini kapatıyor. Benim 6 kilometre öteden dönmeme neden oluyor. Buradan köyüm 200 metredir ama gidip 6 kilometreden dönmem gerekiyor. Şimdi bu yol üzerinde onlarca köy var. Onlarca köyün kavşağıdır. Şu anda burada kamu yararına bir şey görmüyorum. Karayolları sinyal yerine veya kavşağı genişletme yerine benim en kısa olan kavşağımı kapatıyor. Biz bu kavşağı kapatmıyoruz. Köy muhtarı olarak izin vermiyorum. Artık valilik mi, kaymakamlık mı, emniyet mi, kim ne yapacaksa bu kavşağı bir kez daha eski haline getirmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İş adamı ve İnşaat Mühendisi Zeki Yıldırım ise 70 yıldır Kızlar köyünün ve o yoldan ulaşımı sağlanan birçok köyün ulaşım için kullandığı kavşağı kapatarak çözüm geliştirmiş diyerek tepki gösterdi.

70 YILLIK KAVŞAK KAPATILDI

Yıldırım paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Karayolları Şanlıurfa şube müdürlüğü Şanlıurfa-Diyarbakır yolundan kızlar mahallesine dönüş kavşağında kavşak genişletme ve sinyalizasyon çalışması yapıp trafik güvenliğini sağlamak yerine 70 yıldır kızlar köyünün ve o yoldan ulaşımı sağlanan birçok köyün ulaşım için kullandığı kavşağı kapatarak çözüm(!) geliştirmiş!

En kolay ve kestirme olan bu çözüm(!) sayesinde kızlar köyü halkı ve kızlar okulundaki görevli öğretmen ve idareciler kavşaktan 200 metre mesafedeki köylerine yaklaşık 6-7 km daha fazla yol kat ederek Kabahaydar köyü yolu kavşağından tekrar Urfa yönüne U dönüş yapıp gelip yine aynı yoldan ulaşabilecekler.

Böylece kavşaktaki trafik kazası riskini bertaraf etmiş oluyorlarmış.

Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekmez mi”

Karayolları Urfa’da 70 yıllık kavşağı kapattı https://t.co/K3p2By5Zsv@KarayollariGM #Şanlıurfa #sondakika @yildirimzekii pic.twitter.com/xt4vkiOaRt

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) May 16, 2024

Şanlıurfa-Diyarbakır yolu Karayolları Şanlıurfa Şube Müdürlüğü Şanlıurfa