Şanlıurfa'da Hayat Boyu Öğrenme etkinliği coşkuyla kutlandı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Hayat Boyu Öğrenme etkinliği kapsamında Haliliye Halk Eğitim merkezinde etkinlik düzenlenerek farkındalık oluşturulurken Vali Şıldak ise, bu tür etkinliklerin 13 ilçede festival havasında yapılması yönünde temennide bulundu.

Şanlıurfa’da Hayat Boyu Öğrenme etkinliği coşkuyla kutlandı. Yapılan etkinlik kapsamında kursiyerlerin yaptığı el işi ürünler tanıtılırken yöresel halk oyunları ve koro gösterileri sergilendi.

Hayat Boyu Öğrenme etkinliğine Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Vali yardımcıları, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, STK’lılar, birçok katılımcı ve görevli katılım sağladı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Hayat Boyu Öğrenme etkinliği kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bugün gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme etkinliği kapsamında merkez ilçelerimiz ’in katılımıyla sergimizin açılışını yaptık. Bu sergide emeği geçen herkesi kutluyorum.

Bana göre bu serginin çok daha katılımlı geniş ve 13 ilçenin iştiyakıyla farklı bir mekanda ve geniş bir alanda daha çok misafirin iştirak ettiği bütün ürünlerin ise orada bir panayır havasında bir festival havasında sergilendiği tam gün ya da iki gün olacak bir organizasyon ile inşallah önümüzdeki yıl gerçekleştirileceğini temenni ediyorum.

“HALK EĞİTİM SERGİLERİ ARTIK TOPLUMUMUZDA YER EDİNMİŞ”

 Halk eğitim sergileri artık toplumumuzda yer edinmiş, bir tür geleneksel hale gelmiş önem taşıyan ve her şeyden önce orada bir yıl boyunca devam edip emek verip bu ürünlerin sergilenmesini daha çok insana ulaşmasını ve taleplerimizin bu doğrultuda olmasını düşünüyorum.

Halk Eğitim Kursları çok sayıda kurs türü ile artık binleri aşan model seçenekleriyle insanlarımızın hem günlük hayatını kolaylaştıran hem de onlara yeniliklere açılımlar gerçekleştirilen bu faydayı sağlayan ve zaman geçirmelerini sosyal bir ortamda kendilerine katkı sunmalarını gelişmelerini sağlayan çok önemli eğitim merkezleridir.

“BİZ BURADA KENDİN ÇAL KENDİN YAP HAVASINDAYIZ” AMA BİZ BUNU HALKA MAHAL EDEREK YAPMALIYIZ”

Halk Eğitimleri olmadan aslında Türkiye’deki birçok şeyin eksik kalacağını düşünüyorum. Sadece mekanlarda değil bir çok Kamu Kurum, Kuruluşun ve Belediyelerin katılımı olmadan kursların düzenlenmesi mümkün değildir.

Ama ben halk eğitim merkezlerimizin bu konuda biraz sessiz ve geride kaldığını görüyorum. Halbuki asıl işlev asıl fonksiyon onların “biz burada kendin çal kendin yap havasındayız” ama biz bunu biraz daha halka mahal ederek yapmalıyız.

Şu anda Şanlıurfa’nın haberi yok duyarlarsa da akşam televizyonda, sosyal medyadan görecek ama biz bunu daha geniş katılımlı ve daha yaygın bir formata dönüştürmek zorundayız. Açılan bu kursun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Şanlıurfa Hayat Boyu Öğrenme etkinliği Haliliye Halk Eğitim merkezi Haliliye Halk Eğitim merkezi