Şanlıurfa'da vali Şıldak'ın önderliğinde farkındalık eğitimi!

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın katılımıyla Türkiye genelinde gerçekleştirilen Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Haliliye İbrahim Tatlıses İlkokulu önünde Trafik Farkındalığı Etkinliği düzenlendi.

04-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilen Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 7 Mayıs 2024 Salı günü saat 11.30’da Haliliye İbrahim Tatlıses İlkokulu önünde Trafik Farkındalığı Etkinliği Vali Şıldak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, katılım sağladı.

şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi, "Bugün trafik haftası dolayısıyla Emniyet Caddesi'nde buluştuk, çocuklarımız ve personellerimizle birlikte bir farkındalık etkinliği ile halkımızın karşısındayız. Öncelikle trafiğin günlük hayatımızda çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.

Çok fazla sürücünün olduğu bu şehirde trafik kazalarına zaman zaman olduğu gibi bugün de dikkat çekmek istiyorum.

Karayolları Trafik haftamızı çeşitli etkinliklerle kutladığımız ve özellikle vatandaşlarımızın seslendirilmesi hususunda gösterdiğimiz gayret İnşallah yerine ulaşacaktır.

Şanlıurfa'daki trafik kazaları bizi yormaya bizleri üzmeye devam ediyor. Ben şimdi trafik kazaları ile ilgili bir rakam açıklayacağım.

Çocuklarımız Biraz önce trafikte durdurduğumuz sürücülere bir şeyler söylediler ve dediler ki, “Hayatla yarışılmaz, Hayat bir defa insanlara bahşedilmiş bir nimettir, bir lütuftur, hayatımızı yaşarken kurallarla yaşarız trafikte de mutlaka kuralları seyretmek, kurallara uymak durumundayız.” bu şekilde baktığımızda Şanlıurfa'da trafik kurallarına ihtiyaç duyduğumuz bir şehirdir trafik kurallarına uyulması en çok ihtiyacımız olan husustur.

Değerli vatandaşlarımız, Şanlıurfalı hemşerilerim

Sevgili Şanlıurfalılar özellikle şu rakamlara dikkat çekmek istiyorum. 4 aylık bir süreçte geçen süre zarfında tam 74 vatandaşımızı trafik kazasında kaybettik.

Bu rakam bizim için çok yüksek bir rakam. Bu rakamlarda kazalarda yaralanmak suretiyle hastaneye kaldırılıp hastanede vefat eden kişilerin sayısı dahil 74 insanımızı 4 ayda trafik teröründe kaybettik.

Bu da şunu gösteriyor demek ki kurallara uyma konusunda biraz da tedbirli olmamız lazım.

Şanlıurfa İl sınırları içerisinde Trafik kurallarına polisimiz ve jandarmamız ile birlikte bütün trafik personellerimizle birlikte Can'la başla sizlerin hayatını korumak, trafikte kaza oluşmaması için trafikte, yaralanma olmaması için büyük bir gayret içerisindeyiz. 

Sizlerden de aynı gayreti duyarlılık göstererek cevap vermenizi bekliyoruz. 4 ayda hayatını kaybeden 74 vatandaşımızdan 18'i de maalesef yayalarımızdır. Kazalarda kaybettiğimizin sayısı da bir hayli yüksek durumda.

Pankartlarda da yazıldığı gibi öncelik hayatın, öncelik yayanın diyoruz. Sürücülerimizin muhakkak dikkatli bir şekilde geçmelerini rica ediyoruz.

Trafik kazalarında hayatını kaybeden 74 kişinin 5 kişisi maalesef motosiklet kazasında meydana gelmiş.

Bütün Bu üzücü Gerçeklerden yola çıkarak trafik haftamızda olduğu gibi her bir vatandaşımızın 7 gün 24 saat 365 gün istisnasız Trafik kurallarına harfiyen uymalara gerekmektedir."dedi. 

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Haliliye İbrahim Tatlıses İlkokulu