ŞUSKİ Genel Müdürü İzol: Suyumuz, hazır sulardan daha iyi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da uzun süredir sulardan koku gelmesi şikayetleri üzerine ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, basın açıklaması düzenleyerek, içme sularında herhangi bir sıkıntının olmadığını açıkladı.

Şanlıurfa’da içme suyundan gelen koku şikayetlerinin artması üzerine Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) su arıtma tesisinde basın açıklaması düzenledi.

ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol gerçekleştirdiği basın açıklamasında içme sularından hiçbir sıkıntı olmadığını, vatandaşların gönül rahatlığıyla kullanmasında sakınca görmediğini belirtti.

Şanlıurfa’nın bazı bölgelerinde içme suyuyla ilgili şikayetler üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yerel medya ile birlikte ŞUSKİ Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından açıklamada bulunan İzol, içme suyundaki kokunun mevsimsel geçişlerden kaynaklı olduğunu içmeye engel olmadığı ifade edildi.

Ortaya atılan iddiaları medya mensuplarıyla birlikte çürüten ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Arıtma Tesislerinde inceleyerek  açıklamalarda bulundu.

Emin İzol ortaya atılan iddialarla ilişkin şöyle konuştu: "En son aldığımız suyun içilebileceğini hepimiz gördük. Bir sorun yok içme sularında koku problemi de yok. Geçmişte oldu, bu koku problemi vardı. Ama biz aktif karbon sistemini devreye koyarak bunu minimize ettik. Yani şu anda yok denecek kadar bir koku var. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla içebilirler. Paketlenmiş hazır sulardan daha iyidir diyebiliriz. Şebeke suları içme suyuna karışmış olabilir ona bir şey demiyoruz ama gördüğünüz gibi burada sıkıntı yok. Belki oralarda lokal bir arıza olmuş olabilir, şebek suyu musluğa karışmış olabilir.

Şu anda 30 Büyükşehir içerisinde su fiyatımız ucuzluk konusunda 22. sırada. Sayın başkanın talimatıyla önümüzdeki günlerde bir indirim söz konusu olabilir diye düşünüyorum.”

Başkan İzol içme suyu koku gelmesi