Tanal, Suruç katliamına ilişkin Davutoğlu'nu mahkemeye davet etti

TAKİP ET

Suruç katliamında 33 kişinin hayatını kaybettiği davada sanıkların ismi yerine daha çok Ahmet Davutoğlu'nun isminin geçmesi üzerine Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Ahmet Davutoğlu'nu mahkemeye davet etti.

Bugün Şanlıurfa’da 5 Ağır Ceza Mahkemesinde Suruç katliamında 33 kişinin hayatını kaybettiği dava görüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 33 kişinin hayatını kaybettiği davayı izlemek için, milletvekillerinden Sevda Erdan Kılıç, Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu’ndan oluşan bir heyet Şanlıurfa'ya gönderdi.

Gerçekleştirilen davada, hayatını kaybeden sanıkların ismi yerine daha çok Ahmet Davutoğlu’nun isminin geçmesi üzerine Milletvekili Mahmut Tanal, Ahmet Davutoğlu’nu mahkemeye davet ederek sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi, “Sayın Davutoğlu Suruç Katliam davasında ölen 33 genç için maddi gerçeklerin ortaya çıkması için lütfen mağdurların sesini ve taleplerine kulak vermelisiniz.

Tüm mağdurlar sizin tanık olarak dinlenilmesini istiyor. Kamu tanığı olarak lütfen duruşma günü mahkeme salonunda bulunmanız kamu vicdanı açısından bir zarurettir.

Suruç için adalet, herkes için adalet…

Suruç katliamı davasında, sanıkların adı yerine daha çok Ahmet Davutoğlu adı geçti.

Sayın Davutoğlu maddi gerçeklerin ortaya çıkması için,

Suçluların cezasız kalmaması için Suruç katliamı davasının kapatılmaması için sadece ve sadece adaletin tecellisi için lütfen bildiklerinizi Şanlıurfa 5 Ağır Ceza Mahkemesine tanık olarak gelip dinlenilmeniz kamu vicdanını rahatlatır.” sözlerinde bulundu.

Tanal Suruç katliamı Davutoğlu mahkeme Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal