Turistler Urfa'yı değerlendirdi! Hangi konularda şikâyetçi oldular?

TAKİP ET

Kurban Bayramı'nda şehir dışından Şanlıurfa'ya gelen vatandaşlar Urfa Değişim mikrofonlarına konuştu. Vatandaşlar, Urfa'nın eskiye göre geliştiğini ancak konaklama ve temizlik konusunda eksikliklerin olduğunu kaydetti.

16 Haziran Pazar günü başlayan Kurban Bayramı, 19 Haziran’da sone erdi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen vatandaşlara Şanlıurfa’yı nasıl bulduklarını sorduk.

 Konya, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi Türkiye’nin farklı şehirlerden gelen vatandaşlar kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar, Şanlıurfa’nın tarihi güzellikleriyle görülmeye değer bir şehir olduğunu ancak konaklama ve hijyen gibi konularda sorunlarla karşılaştıklarını ifade etti.

Şanlıurfa’nın komşusu olan Gaziantep’ten gelen bir vatandaş, Gaziantep’e göre Şanlıurfa’nın geride kaldığını aktardı.

ŞANLIURFA SINIFTA KALIYOR

Gaziantep’ten geldiğini belirten Mahmut Özkaya, Şanlıurfa’nın hep aynı kaldığını ve Gaziantep’e göre hep geride kaldığını kaydetti. Özkaya, “Bayram bizim için eski bayramlar gibi değil tabii ki eski bayramları arıyoruz ama elimize geçmiyor. Bu yıl kurban kestik ama fiyatları bayağı yüksekti cep yakıyordu. Ben daha önce de Şanlıurfa'ya geldim ama Şanlıurfa hala aynı da herhangi bir değişiklik yok. Aynı tas aynı hamam. Ben Gaziantep’ten geldim ve Gaziantep sürekli kendini geliştiren bir şehir ama Şanlıurfa maalesef sürekli geride kalıyor hep sınıfta kalıyor. Kentin yöneticilerine şunu söylemek istiyorum; Şanlıurfa'ya daha bakımlı daha düzenli şeyler olması gerekiyor ama sürekli gidip geliyoruz sadece Balıklıgöl, başka gidecek yerimiz yok” diye konuştu.

“GELİŞMİŞ OLAN BİR ŞEHİR”

 Kahramanmaraş’tan geldiğini ifade eden Mehmet İnce, Şanlıurfa’yla ilgili “Şanlıurfa çok güzel bir şehir her sene gelmeye çalışıyoruz. Şanlıurfa gelişmekte ve gelişmiş olan bir şehir. Hizmet ve yolları konusunda gayet iyi. Biz aile ziyareti için Kahramanmaraş’tan geldik. Severek ve beğenerek Şanlıurfa'ya geliyoruz. Gönül rahatlığı ile Şanlıurfa'da gezebiliyoruz” dedi.

TEMİZLİK SORUNU VAR

Başka şehirden gelen Ogün Akgün ve Fadime Akgün çifti, Şanlıurfa’ya ilk defa geldiklerini ve beklediklerinin üstünde olduğunu açıkladı. Okgün çifti, yemeklerin güzel olmadığını, konaklama ve hijyen konusunda eksiklerin olduğunu söyleyerek, şunları söyledi:

 

“Biz yemekleri çok fazla beğenmedik özellikle peynir hiç güzel değildi. Baharat çeşitleri ve sıra gecesi eğlencesi güzeldi.

Şanlıurfa çok güzel bir yer. Turistik açıdan çok güzel bir yer ve bu kadar olacağını hiç tahmin etmiyordum ama daha da iyi olması gerekiyor. Turistik açıdan halk eğitilirse daha da iyi olacak. Nasıl Ege Marmara’da konaklama alanları tuvaletler gayet temiz ama buradaki tek eksik bunların temiz olmamasıdır. Urfa halkı çok cana yakın. Ama dediğimiz konular bireysel değil eğitimli olacak olan bir şey. Herkesin gelip buraları ve toprakları görmesini tavsiye ediyoruz.”

“ŞANLIURFA HER ZAMAN ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR”

Konya’dan gelen Abdulkadir Akbaş, kurbanların bu yıl pahalı olduğunu ve Şanlıurfa’nın her zaman görülmeye değer bir şehir olduğunu vurguladı. Akbaş, “Ben Şanlıurfalıyım ama Konya'da yaşıyorum. Biz artık bayramdan bayrama Şanlıurfa'ya geliyoruz. Şanlıurfa her zaman çok güzel bir şehir. Kurban Bayramı Şanlıurfa'da bizim için çok güzel geçiyor. Biz bayramda kurban kestik ama fiyatları biraz pahalıydı. Benim çocukluğum buralarda geçti önceki yıllara göre Şanlıurfa'da değişim ve dönüşüm var. Şanlıurfa tarihi ile ve kültürü ile görülmeye değer bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı Şanlıurfa Urfa Değişim mikrofonları Urfa Değişim mikrofonları