Urfaspor'un eski topçusu Milli Takımı ipten aldı!

TAKİP ET

TFF 1. Ligde 2019-2020 sezonunda Şanlıurfaspor'un formasını terleten Samet Akaydın, dün akşam oynanan Türkiye Gürcistan maçında A Milli Takımı resmen ipten aldı.

4 yıl önce Adana Demirspor’dan Şanlıurfaspor’a transfer olan Samet Akaydın, dün akşam oynanan Türkiye- Gürcistan maçında son dakikada yaptığı kritik müdahaleyle takıma galibiyeti getirdi.

  A Milli Takım Gürcistan’ı 3-1 yendi ama son anlarda adeta öldü öldü dirildi. Gürcülerin iki topu direkten dönerken bir pozisyonda da Samet Akaydin ağlara giden topu kafasıyla çıkardı. Samet o pozisyonla ilgili “Son saniyede kalbim biraz durdu. Çok korktuk. Allahımıza şükürler olsun, üstesinden geldik. İnşallah gruptan çıkarız. Ülke olarak her şeyi hak ediyoruz” diye konuştu.

A Milli Takım’ın Polonya ile oynadığı özel maçta yaptığı hata gole neden olan ve büyük eleştiri alan Samet dün Gürcistan önünde kurtarıcı oldu. Yıldız oyuncu, Montella’nın güvenini boşa çıkarmazken bazı istatistiklerde de öne çıktı. Samet dün girdiği 5 hava topu mücadelesinin tamamını kazandı. Paslarda yüzde 89 isabet sağlayan Samet 6 da top uzaklaştırma yaptı.

A Milli Takımımımızın EURO 2024'te Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçın son anlarında inanılmaz şeyler yaşandı. Kalemizde beraberlik golü arayan Gürcistan'a direk ve ardından Samet Akaydin inanılmaz bir müdahaleyle izin vermedi. Devamında son dakikada maçın skorunu belirleyen golü bulduk.

EURO 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden Milli Takımımızda Samet Akaydin son dakikara inanılmaz bir müdahaleyle boş kaleye giden topu engelledi.

Geride kalan sezona Fenerbahçe'de başayan, ara transfer döneminde Fatih Terim tarafından Panathinaikos'a transfer edilen Samet Akaydin, Polonya ile oynadığımız hazırlık maçındaki performansı ve genel performansıyla çok eleştiri alıyordu.

Şanlıurfaspor Samet Akaydın Gürcistan Türkiye