Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hurmalar tezgahlardaki yerini aldı. Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki esnaf Hüseyin Korkmaz, hurma satışlarının hız kazandığını belirterek Ramazan’ın ilk haftasında talebin daha da artacağını söyledi. Korkmaz, vatandaşlara hurma alırken eski mahsul ve düşük kaliteli ürünlere dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurmalar, bu yıl pazarlarda ve marketlerde tezgahları süslemeye başlarken hurma satışları da hız kazandı.
En çok tercih edilen hurma çeşitleri arasında Medine, Kudüs, Bağdat, İran ve Tunus hurmaları öne çıkıyor. Bu yıl hurma fiyatları, çeşit ve boyutuna göre 70 TL’den başlayıp 350 TL arasında değişiklik gösteriyor.
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Balıklıgöl yerleşkesinde yer alan esnaf Hüseyin Korkmaz, Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alan Hurma satışlarının yeni yeni hız kazanmaya başladığını ve Hurma satışlarının özellikle Ramazan’a sayılı günler kala daha da artacağını belirtirken Ramazan’ın ilk haftasında satışların daha da artmasını beklediklerini vurguladı.
“ŞU ANDA GELEN MÜŞTERİLER RAMAZAN HAZIRLIĞI ADI ALTINDA HURMA ALMAYA BAŞLADI”
Şanlıurfa’da yaklaşık 39 senedir baba mesleği olan Balıklıgöl yerleşkesinde esnaflık yapan Hüseyin Korkmaz, Urfa Değişim mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi, “Bu sektörde devam ediyorum. Ramazan ayına sayılı günler kalınca biz de tezgahlarımızı açtık ve Ramazan’a hazırlıklarımızı yaptık.
“RAMAZAN’IN İLK HAFTASINDA HURMA SATIŞLARININ DAHA DA ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
İşte tezgahımızda bütün hurma çeşitleri mevcut. Müşterilerimizi bekliyoruz. Şu anda gelen müşteriler yavaş yavaş Ramazan hazırlığı adı altında hurma almaya başladı. Tabi Ramazan’a kısa bir süre kala veya Ramazan’ın ilk haftasında hurma satışlarının daha da artacağını düşünüyorum.” sözlerinde bulundu.
“HURMALARIN FİYATI 70 TL’DEN BAŞLAYIP 350 TL’YE KADAR ÇIKIYOR”
Yıllardır esnaflık yapan ve ramazan ayında daha çok tüketilen hurma çeşitlerini açıklayan esnaf Korkmaz, konunun devamında şu ifadelere yer verdi, “Tezgahımızda altı çeşit hurma var: Bağdat hurması, İran hurması, Medine hurması, Kudüs hurması ve Tunus hurması. Şu an bu hurmalar tezgahta mevcut. Bu hurmaların fiyatı 70 TL’den başlayıp 350 TL’ye kadar çıkıyor.
“HURMA, KAN ŞEKERİNİ DENGELER VE ÇOK YÜKSEK PROTEİN VE VİTAMİN İÇERİR”
Herkes keyfine, bütçesine göre, durumuna göre gelip hurma almaya çalışıyor. Zaten hurmaların, Ramazan ayında tüketilmesi Peygamber Efendimizin sünnetidir. Peygamber Efendimiz, orucunu açarken hurma yemeyi tavsiye etmiştir. Hurma, yendiğinde kan şekerini dengeler ve çok yüksek protein ve vitamin içerir.” ifadelerine yer verdi.
“HURMA ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIN ÖNCE HURMAYI AÇIP İÇİNE BAKMALARINI TAVSİYE EDİYORUM”
“Ben buradan vatandaşlara bir tavsiyede bulunmak istiyorum:” ifadelerine vurgu yapan Hüseyin Korkmaz isimli esnaf son olarak konuşmasında ramazan ayı için hurma alacak olan vatandaşlara şu önerilerde bulundu, “Hurma almak isteyen vatandaşların önce hurmayı açıp içine bakmalarını tavsiye ediyorum.
“VATANDAŞLARI ESKİ MAHSUL HURMALARI ALMAMALARI KONUSUNDA DA UYARIYORUM”
Eski mahsul hurmaları almamaları konusunda da uyarıyorum. Ayrıca çok düşük bütçeli hurmaları almamalarını da öneriyorum, çünkü depolarda geçen seneden kalan hurmalar stoklanıyor. Vatandaşların, yeni ve temiz mahsulleri tüketmelerini tavsiye ediyorum.” diyerek konuşmasına son noktayı koydu.
Yorumlar
Kalan Karakter: