3 Eylül 2019 yılında farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin HDP il binası önündeki oturma eylemi bin 170’inci gününde devam ediyor.
Siirt’ten Diyarbakır’a gelerek oturma eylemini devam ettiren Nurettin Ödümlü, oğlu Yusuf Ödümlü’nün 16 yaşında HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını söyledi. Kendisinin güvenlik korucusu olduğundan ötürü evladının dağa kaçırıldığını ileri süren Ödümlü, “Güvenlik korucusu olduğum için HDP’liler benim evladımı alıp dağa gönderdi. 9 yıldır çocuğum kayıptır. Oğlumu ne görmüşüm ne de sesini duymuşum. HDP’nin özgürlük anlayışı bu mudur? 3 sene önce de oğlumun ölüm haber gelmişti. Buna inanmıyoruz. Çocuğuma buradan sesleniyorum. Gel oğlum, bizi yalnız bıraktın. Seni çok özledik. Sen delikanlı adamdın. Bizi milletin eline bırakıp kaçtın gittin. Dön gel oğlum” dedi.
Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti bin 170'inci gününde devam ediyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: