Şanlıurfa'da Ramazan ayına yönelik hazırlıklar hızla devam ediyor. 11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kalırken özellikle hoşaf malzemeleri, serin havalardan dolayı bu sene hoşafa olan talep arttı.
Balıklıgöl yerleşkesinde esnaflık yapan Hüseyin Korkmaz, Urfa Değişim mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.
Hoşaf için çekirdeksiz üzüm, kayısı, incir ve kuruyemiş gibi malzemelerin tezgahlarda yerini aldığını söyleyen esnaf Korkmaz, bu sene talebin özellikle soğuk havaların etkisiyle arttığını aktardı.
Korkmaz, hoşafın sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olduğunu, tokluk hissi vererek kan şekerini dengelediğini vurguladı.
Ancak, yapılan alışverişlerin kişinin bütçesine göre değiştiğini ifade eden Korkmaz, hoşafın en az 500 TL’lik bir maliyetle hazırlanabileceğini de ekledi. Esnaf Korkmaz, kaliteli ve sağlıklı malzemelerin tercih edilmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.
HOŞAF MALZEMELERİ HAZIR
Hoşaf malzemelerini tezgahlarımıza koyduklarını aktaran esnaf Hüseyin Korkmaz “Ramazan'a hazırlıklar başladı. Gelen müşteriler hoşaf malzemeleri almaya başlıyor. Bütün hoşaf malzemelerini tezgahlarımıza koyduk, sadece müşterilerimize ekliyoruz. Bu sene hava serin olduğu için hoşaf malzemeleri daha çok gider” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: