Suyu Tasarruflu Kullanalım!
Suruçlu çiftçiler kuraklık endişesiyle sulama suyu bırakılması taleplerini Gıda Tarım Ve Hayacılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba iletmişti.
Çiftçilerin isteği üzerine Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşerek suyun bırakılmasını talep etti.
Suruçlu çiftçilerle Tarım Bakanı Fakıbaba arasında geçen bu diyalogun ardından GAP'ın verimli topraklarına su verilmeye başlandı.
Pamuğun yüzde 45'i, kırmızı mercimeğin yüzde 38'i, mısırın yüzde 22'si, arpanın yüzde 13'ü ve buğdayın yüzde 9'u üretildiği GAP'ın bereketli topraklarına sulama suyu verilmeye başlandı ve çiftçinin yüzü güldü.
Çiftçiler kanallardan sulama amaçlı suyun bırakılma talebi olmamış olsaydı yetkililer yine duyarlı olacaklar mıydı bilinmez!
Yurt genelinde yağış yetersizliği GAP'ın merkezi konumunda bereketli ovalarıyla tarım şehri olan Şanlıurfa'da kuraklık endişesi çiftçiyi yağmur duasına yönelmişti.
Yağışların yetersiz oluşu ve kuraklık endişesi nedeniyle bölge çiftçisi sesini Şanlıurfalı olan Tarım bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya duyurdu.
Ekili arazilerde hububat köklerine sararmanın olduğu, düşük rekolte korkusunun hakim olduğu anda DSİ tarafından bereketli topraklara ve verilmeye başlandı.
Bölge Çiftçisinin kuraklık endişesi ile su talebi yerine getirildi ama çiftçinin suyu düzenli ve tasarruflu kullanması gerekiyor.
Atatürk Barajından bereketli ovalara bırakılan ve kuraklık endişesini ortadan kalkmasına neden olan suyun çiftçi tarafından tasarruflu kullanılması gerekli.
Sulama sezonun başlaması ile birlikte çiftçi ailelerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise kanallarda boğulmalar.
Aileler kanallarda yüzmelerin önüne geçmezse geçmiş yıllarda olduğu yine hüsran ve gözyaşı hakim olacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: