1 kadın 3 şair adam
Ancak bir aşk vardır ki bunun önünde tabiri caizse ceket iliklenir.
Tomris Tamer’e aşık Cemal Süreya ve Cemal Süreya’ya aşık Tomris Tamer. İkisi de evli, birbirleri için eşlerinden ayrılırlar “Türk edebiyat tarihinin en verimli aşkı” olarak anılacak bir ilişkiye adım atarlar. Bu ilişki hem enteresan yönüyle ön plana çıkarken, hem de dillere destan bir aşk hikayesi olarak tarihe altın harflerle yazılacaktır. Yakınları ikisi de bu dünyadan ayrıldıktan sonra şu hikayeyi anlatırlar:
“Her akşam işten çıkıp hemen evde buluyordu kendisini Cemal Süreya. Bir gün Tomris, ‘Biraz gez dolaş, arkadaşlarınla falan buluş’ dedi.Bunu Tomris'ten duyan Cemal Süreya ertesi gün geç geldi, daha ertesi gün de, ve günler günleri kovalarken hep geç geldi. Bu akşamlardan birinde, örtü silkelemek için pencereyi açan Tomris, apartmanın girişinde oturan Cemal’i gördü ve gerçek ortaya çıktı. Her akşam iş çıkışı eve geliyor ama aşağıda oturup gecikiyordu Cemal Süreya…”
Türk Edebiyatı'nın en aşk dolu kadınlarından Tomris, Cemal Süreya’nın aşk ve cinsellik dolu şiirlerinede konu olur. 3 yılın sonunda, muhteşem aşkları biter. Bu dönemde Tomris, eşinden yeni ayrılmış olan Turgut Uyar’la tanışır. Şiir üzerine başlayan mektupları, aşk mektuplarına dönüşür ve zamanla edebiyata bir aşk daha düşer, "Tomris-Turgut Uyar Aşkı". Zaman geçer ve evlenirler. Tomris, Tomris Uyar olur. Turgut Uyar’ın ölümünden sonra,Tomris ilişkileriyle ilgili olarak şunları söyler : “Turgut, beni her an elinden kaçıracakmış gibi gereksiz bir kaygıyla yıpranacak; ben de hiçbir rekabetin söz konusu olmadığı bir alanda, boyuna birinci seçilmekten yorulacaktım.”
3. şairse Tomris’e hep uzaktan,platonik bir aşkla bağlı olan Edip Cansever'dir. Boğaz kenarındaki meyhanelerden birinde başbaşa oturdukları rakı masasında Cansever’in bir peçeteye yazdığı dize ise dilden dile dolaşır: “Tomris rakıyı çok severdi, bense onu…” Cemal Süreya ve Turgut Uyar Tomris'in aşkını yakından tanıma ve onun elini tutma sevincini yaşarken, Edip'e böyle bir şey nasip olmadı. O hep uzaktan sevdi Tomris'i ve şiirler boyu özledi o muhteşem kadını.
“Cemal Süreya’ya içki içmesini ben öğrettim.”
-Edip Cansever
“Edip’e şiir yazmayı ben öğrettim.”
-Cemal Süreya
“Bu ikisi bunu tartışırken ben de gittim Tomris’le evlendim.”
-Turgut Uyar
“Sevgililik ya da aşk duygusu zamanla yara alabiliyor, örselenebiliyor, bitebiliyor. Bitmeyen tek aşkın gerçek ve lirik bir dostluk olduğunu Edip Cansever öğretti bana.”
-Tomris Uyar
Zaman geçti bu aşkın üstünden hem de yıllar bavulu dolusu zaman ama geçip giden zaman ne bu 3 adamı ne de bu kadını unutturabildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: