Aşiretlere önem verilmelidir
Kan davalı aileler azalsa da cinayetler azalmıyor. Devlet yapısında adalet, eğitim, ekonomi ne kadar etkili ise bölgemizde ise halen örf ve adetlerimiz de bir o kadar toplumda etkilidir.
Toplumsal olarak Urfa'da genel olarak aşiretlerin varlığı söz konusudur. Aşiretler arasında her ne kadar son dönemlerde biraz bağlılık azalsa da halen aşiretin içinde birliktelik güçlüdür. Aşiretler aslında birer kaynaşma ve sosyal dernekler gibidir.
Aşiretler içinde etkili olan kanaat önderleri de etkili olduğu zaman çok olumlu gelişmeler yaşanıyor. Önceki gün Şanlıurfa’mızda Acem aşiretin ev sahipliğinde Urfa'nın 13 Aşireti bir araya gelerek bazı önemli kararlar aldığını deklere ettiler. Şanlıurfa’da Acem Aşireti (EHFAZ) Derneği’nin ev sahipliğinde bir araya gelen 13 aşiretin temsilcileri, Şanlıurfa’daki birçok konu hakkında önemli kararlar aldı.
Şanlıurfa’nın aşiretlerinden Mirdesi, Badıllı, Canbeyli, Mersavi, Pijan, Dinay, Beziki, Gergerler, Şeyhanlı, Karakeçili ve Türkan aşiretlerinin temsilcileri EHBAZ Sosyal ve Yardımlaşma derneğinde bir araya geldi.
Toplantıya aşiret temsilcilerinden Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Şükrü Yüksel, Mehmet Emin Şeyhanlıoğlu, Alaattin İstegül, Mehmet Emin Acemoğlu, Hadi Şeker, Dr. İlhami Kılıç gibi isimler katıldığı toplantıda alınan kararlar inşallah hayata geçirilir.
Bugün kan davalı aileler kalmasını kimse istemiyor. Kavgalı aileler kalmasın. Aileler arası arazi kavgası olmasın, aşiretin temsilcileri ve kanaat önderleri söz sahibi olduğu zaman etkisinin de güçlü olduğu görülecektir. Bu nedenle diyorum ki, Urfa'da aşiretlerin temsilcilerine ses verelim, değer verelim. Kan davası, taziye yemekleri, düğün maliyetleri gibi bazı geleneklere tolerans tanıyalım.
Aşiretlerin aldığı kararların arkasında duralım.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: