İhanet edenler kazandı...
Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra gözler Doğu ve Güneydoğu'ya çevrildi. Yapılan son seçimlerde, Erdoğan ve kurmayları, sık sık bölgemizde Kanaat önderleri ve Aşiret temsilcileri ile görüşmeler yaptı.
18. yılını geride bırakan Ak Parti de yeni dönemde değişimlerin olması bekleniliyor. Kongre süreci başladı. Şanlıurfa il ve ilçelerin Başkanlarının kalıp kalmayacağını yakından öğreneceğiz. Birçok teşkilatta kan değişimi şart. Yerel seçimlerle birlikte teşkilatların tamamına yakını meclis üyeliği, danışmanlık, aday adaylığından dolayı istifa etmiş, yerlerine yedekler görevlendirildi. 18 yıllık silme bir şekilde Ak Partiye destek veren Şanlıurfa, maalesef gönülleri kazanan çok az sayıda siyasetçi tarafından yönetildi.
2011-15 yılları arasında eski Bakanlardan Faruk Çelik'in döneminde sağlanan birliktelik sayesinde Kent altın yıllarını yaşamıştı. İstanbul ve Ankara'dan sonra en fazla pay Şanlıurfa'ya aktarılmıştı. Gönüllerde yer edilen Faruk Çelik'in ardından Urfalı Bakan Fakıbaba vakası Urfa'da yaşandı.
Kendi siyasi emellerinden dolayı 2014 yılından bu yana Urfa'nın kaderi ile oynanan Fakıbaba'nın bıraktığı enkaz çeyrek asırda temizlenmez. Onlarca sebep saymam mümkün. Ak Parti hükümeti döneminde Şanlıurfa'da Kanaat önderleri ve Aşiretler yerle bir edildi. 'Ayaklar Baş, Baş ise ayak' oldu.
2013 seçimlerinden başlayarak, kimi kimsesi olmayan, liyakat, ehliyet, oy potansiyeli olmayan onlarca İsim Ak Parti sayesinde Milletvekili oldu, Belediye Başkanı oldu, İl, ilçe Başkanı oldular. Köklü aşiretler, aile büyükleri itildi. HDP'nin tam istediği bir uygulamayı bölgede Ak Parti yaptı.
Aşiretleri ve aile büyüklerini Devlet ve Siyaset nezdinde küçük düşürdü. Ancak, son seçimlerde ise durum farklı oldu. Giderek artan HDP ve muhalefet oyları karşısında, Aşiretler, kanaat önderleri ve aile büyükleri ile irtibata geçildi. Köşk ve diğer platformlarda toplantılar yapıldı. Cumhurbaşkanlığı referandumu, 1 kasım, 24 haziran ve 31 Mart yerel seçimlerinde Devlet Aşiretlerin kapısını çaldı.
Aşiretler her şeye rağmen Devletin yanında durmaya devam ettiler. Aşiret liderleri tepkilerini dile getirdiler. Erdoğan, bölgede ki gelişmeleri görmüş olacak ki, partisine mesajı gönderdi. Yakın tarihte Urfa'da kongreler olacak, bekleyip göreceğiz. Teşkilatlarda kaç aşiret ve kanaat önderinin önderine yer verilecek. Gelelim İhanete. Siyasi tarihimizde “ihanet ve hain” suçlamalarıyla doludur.
Merhum Erbakan Hoca'ya göre de, 2001 yılında Fazilet Partisi'nden ayrılarak AK Parti'yi kuran Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan'da haindi. Tarihe göz atıldığında pek çok hazin örneklerle karşılaşmak pekala mümkün. Ancak, şunu da hatırlatmakta yarar var. Ak Parti cephesinde Erdoğan'a ihanet edip, Urfa'da Vekil, BŞB, ilçe Belediye Başkanı ve hatta Bakan olan isimleri kamuoyu çok iyi tanıyor. Örnek mi? Fakıbaba yeterli...
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: