İstiklal Madalyası
Geçtiğimiz hafta sonu ilk olarak Türk polis teşkilatının 176.yıl dönümü ve Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü vardı. Her iki tarihi ve anlamlı günleri maalesef pandemiden dolayı küçük törenle kutlandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı için çok büyük etkinlikleri hazırlamıştı.
Ancak, geçtiğimiz yıl yaşanan koronavirüs salgını sürecinden dolayı etkinlikler iptal olmuştu. Bu yıl içinde bazı etkinlikler yapıldı. Kahraman Urfa'nın zaferi gelecek nesillere taşımak yerel yönetimlerin görevi. Bu anlamda yerel yöneticileri kutluyorum. Çünkü önemli bazı etkinlikler yapmak çabasında olduklarına şahidiz.
11 Nisan 1920'deki kurtuluş ile sonuçlandıran Urfa halkı, bu kahramanlığının nişanesi olarak 1984 yılında şehrin adını Şanlı ünvanı ile “Şanlıurfa” olarak değiştirilmesiyle onurlandırılmış, 2016 yılında ise İstiklal Madalyası ile taçlandırmıştır. İstiklal madalyasını Şanlıurfa'ya kazandıran isim ise Şanlıurfa eski Milletvekili eski Bakan Faruk Çelik'tir.
Şanlıurfalı olmayan Sayın Çelik, Şanlıurfa'ya onurlu bir eser bırakmıştır. O eser İstiklal madalyasıdır. Dönemin TBMM başkanı İsmail Kahraman, Şanlıurfa'ya istiklal madalyasını imzalamıştı.
Bu duygu ve düşüncelerle sonsuza kadar hür ve bağımsız bir millet, çağdaş ve öncü bir devlet olmamızın teminatı olan birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Cenabı Allah'tan temenni ederek, içerisinde huzurla yaşadığımız bu mübarek vatan toprağını kanlarıyla sulayan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin 11 Nisan Kurtuluş bayramını tebrik ediyorum”
Urfa'mızın şanlı bir mücadele sonucu düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlu olsun.
Bu vesile ile kurtuluş mücadelemizde şehit olan ve ahirete irtihal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum.
Türk polis teşkilatının 176. Yılını bir kez daha kutluyorum. Vatan uğruna şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ve tüm polis teşkilatına sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: