Ölüm yolu
CHP Şanlıurfa il Başkanı Ferhat Karadağ ve yönetimi geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'dan Suruç ilçesine kadar yürüyerek " Suruç yolu ölüm yolu olmasın" pankartı taşıyarak dikkatleri çekerken, hafta sonunda ise HÜDA-PAR Şanlıurfa il Başkanlığı ilginç bir eylem yaptı.
Suruç yolunda ölümlere dikkat çekmek için taziye çadırı kurdular. Çadır kurulan alanda dün trafik kazası meydana geldi. Sık sık yaşanan ölümlü trafik kazaları nedeniyle 'ölüm yolu' olarak adlandırılan Şanlıurfa-Suruç-Birecik Yolu’nda HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından temsili 'taziye çadırı' kurulmasının ardından ziyaretçi akını yaşandı. Şanlıurfa'da birçok konuda oldukça duyarlıdır.
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Şanlıurfa-Suruç-Birecik Yolu için kurduğumuz "Ölüm Yolu Taziye Çadırı" ziyaretleri devam ediyor. Katılım gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Özaslan, taziye çadırının kurulduğu 'ölüm yolu'nda ziyaretlerin devam ettiği esnada yeni bir kazanın yaşandığını aktardı. Taziye çadırı bir birleri ile küs ve dargın olan vekilleri, siyasi iktidarın il başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve belediye Başkanlarını harekete geçirir mi hep birlikte göreceğiz.
Karayolları Genel Müdürlüğü Şanlıurfa OSB Suruç ve Birecik arasında kalan yolun duble yapılması için projeyi hazırlayalı yıllar oldu. 2022 yatırım programına alındı. Şimdi Şanlıurfalı hazine ve maliye bakanı Nurettin Nebati beyin strateji Başkanı ile görüşerek ihale için para aktarımını bulmasını sağlamalıdır.
Yolun ihalesi ne zaman yapılır bilmiyorum ama Şanlıurfa emniyet müdürlüğü bölge trafik ekipleri Şanlıurfa Şehir merkezine ağır tonajlı araçların geçişine izin vermez ise ağır tonajlı araçlar Suruç yolunu kullanmazlar, doğal olarak trafik kazalarının azda olsa önüne geçirilir.
Şanlıurfa’ya yeni atanan Vali Salih Ayhan'ın Şanlıurfa 'da karşılaşacağı sorunların başında Dedaş, imar, tarım, sanayi ve ulaşım olacaktır.
Şanlıurfa'da adeta ölüm yolu olan bu yolu Karayolları genel müdürü Abdülkadir Uraloğlu ve ekibi bir süre önce yerinde görmüşlerdi. Sayın Genel Müdürüm, bu yol ne zaman yapılacak Halk sizden müjdeli haber bekliyor. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu makamında ziyaret eden Vekillerin müjdesi ne zaman sonuçlanacak merak ediyoruz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: