Siyaset aynı çatıyı aştı
Yanı sıra birde bütçe görüşmeleri başladı. Son günlerde özellikle Eyyübiye belediyesinde yaşanan gerçek borç miktarı tartışmaları siyasette yeni bir gündemi belirledi.
Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği toplantıda eski Başkan Mehmet Ekinci, Eyyübiye belediyesinin toplam borcunu ve b unu karşılayabilecek kaynakları sıraladı.
Yerine seçilen ve oda kendisi gibi AK partili olan Mehmet Kuş ise bu açıklanan borçtan daha farklı olan bir borçla karşılaştıklarını söyledi. Basında yer alan haberlerde bu defa insanlar ikilemde kaldı ve eski başkana mı yoksa yeni başkana mı inanayım diye düşünmeye başladı.
Şanlıurfalı vatandaşların kafasında oluşan borç miktarı ve bu borcun hangisinin doğru olduğu gerçeği şöyle dursun, benim kafamda ise farklı bir konu belirdi. O da aynı çatı altında siyaset yapan kişilerin biri birlerine olan bu ilginç yaklaşımı.
Acaba önceden aralarında bir husumet mi oldu ki bu insanlar aynı parti ve aynı düşünce olmalarına rağmen bir birlerini yalanlamaya başladılar. Gerçi eski başkan şu ana kadar bir şey söylemiş değil, fakat yeni başkan ne oldu da basına bu bilgileri verdi onu anlamış değilim.
Bu konuda acaba eski başkan ile herhangi bir görüşme yapıldı mı ya da görüşme için randevu talep edildi mi? Bunların hepsi kafamdaki deli sorular. Oysaki başta da belirttiğim gibi bu iki insan da aynı çatı altında ve aynı partide siyaset yapan kişiler.
Eski başkan borç miktarını belirtirken buna ek olarak yen alanların da bu borcu kapatabilecek hatta kara geçirebilecek alanlar olduğunu belediyenin bu alanları değerlendirmesi halinde borçların kapanacağı ve kasasının dolacağını söylemişti.
Bu defada bunu düşünmeye başladım, acaba gerçektende öyle mi? Bu alanlar bu borcu kapatabilecek değerde mi yoksa abartılı söylemler mi? Yeni başkan bunu biliyor mu? Bir fiyat araştırması yapıp mı konuştu yoksa bu konuşmalar tahmini mi?
Asına bakacak olursak bildiğim en önemli şey her zaman borç belediyelerin vazgeçilmezi olarak önümüze çıkacak olması ve hiçbir zaman tam ödenmeden daha doğrusu kapanmadan devredilmesi. Bu durum bir belediyenin nedenli çalıştığını ya da nedenli düzensiz yönetildiğini gösterir.
Belediye sıradan bir yer değil, bir hizmet kapısı, bana kalsa belediye başkanlığı sistemini devre dışı bırakır ve belediyelere sadece seçimlerle meclisi belirlenen ve sadece genel sekreterlik ya da başkanlık atama sistemi ile yönetilebilecek bir yer olmalı.
Denetimleri sürekli yapılabilinen, yolsuzlukların olmayacağı, kimseye rant sağlanmayan, gerektiğinde kurum amirleri anında alınabilinecek ve tamamen siyasetten uzak birer devlet kurumu olarak görev yapan birer hizmet birimi olmalı.
Bu konuda zaten kayyum atamaları ile bunun mümkün olabileceğini gördük. Bu nedenle bence ülke genelinde belediye seçimleri kaldırılıp yerine tartışmaların hepsini sonlandıracak yöneticiler atanmalı. Bu şekilde oluşacak bir yönetim ile belediyeler gerçek amacına uygun bir şekilde işleyebilir. Bu benim düşüncem.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: