Urfa'nın tanıtıma ihtiyacı yok
İstanbul Şanlıurfalılar Derneği başkanı Adnan Şansal ve yönetimi bir kaç ay önce Şanlıurfa'da bir toplantı gerçekleştirdiler. Alınan kararlar sonrası İstanbul'da Şanlıurfa tanıtım günlerine start verildi.
Mevsim olarak güzel bir tarih seçildi. Haziran ayı ideal bir tarihti. Hazırlıklar yapıldı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri adeta İstanbul'a göç ettiler. Yenikapı etkinlik alanında iki ayrı çadır kurulmuş, dışarıda ise ağırlıklı kebap satışları yapılan alanlar. Açılış günü heyecanı yaşandı.
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Şanlıurfa eski Milletvekili Bakan Faruk Çelik, Vali Salih Ayhan, Milletvekili Gülender Açanal, BŞB Zeynel Abidin Beyazgül ve belediye Başkanları ile az sayıda STK temsilcilerini katılımıyla açılışı yapılan Şanlıurfa tanıtım günlerine geçildi. Açılan stantlarda belediyelerin tanıtımından başka bir şey dikkatlerimizi çekmedi.
Ben altı yıl önce Ankara'da yapılan Şanlıurfa tanıtım günlerine katılmıştım, arada çok fark gördüm. Şanlıurfa tanıtım günleri ile ilgili sayılacak çok eksiklikler gördüm. Her şeyden önce ciddi bir organizasyon eksikliği, tanıtım eksikliği vardı. İstanbul'da ilk kez bir tanıtım günleri yapılması elbette önemli. Kentlerin tanıtımı önemli, ancak Urfa'nın kendisini tanıtmaya gerek yok ki, Urfa kendisi bir marka. Bir kez daha gördüm ki, bu tür etkinlikler sayesinde birileri hep kendisini tanıtıyorlar. Aynen de öyle oldu. Şöyle bir sosyal medya paylaşımlarına bakınız, herkes kendisini tanıtma derdinde.
Şanlıurfa dünyanın en şanslı kenti. Göbeklitepe, Karahantepe, Sefertepe, yani tepeler diyarı, tarihi yeniden yazan şehir. Şanlıurfa'yı yönetenlerin makamında, evinde oturup, tesisleşmenin nasıl yapılacağını, turizm değerlerinin nasıl artırılacağını, kongre turizmine nasıl ev sahipliği yapılacağını, organizasyon becerisi yüksek bürokratlarıyla dev organizasyonlara imza atmasını çözmelidir.
Şanlıurfa'ya gelen turistler pişman oluyorlar. Kebap yiyen her turist aynı gece sıra gecesinde, çarşı pazarda kazık yiyor. Esnaf ahlâkı kalmamış. Şanlıurfa bugün memleketi yönetenleri çok iyi tanıyor, artık bu tanıtım faaliyetine son verinde kalıcı eserler bırakacak projelere imza atınız.
Örneğin Millet Hanı ne aşamada bilen var mı? Millet hanı Urfa'ya tek başına bir değer katacak tarihi bir eserdir, çürümeye terk edilmiş. Gezip görmenizi tavsiye ederim.
Yeniden görüşmek dileğiyle.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: