Yalnızlık...
Binlerce, on binlerce kişinin onun arkadaşı olduğunu, onu takip ettiğini ve onunla birlikte yaşadığını zannediyor insan. Oysa hepsi gerçek ötesi, hepsi başkalaşmış ve aslından koparılmış sanrılardan ibaret.
İnsana başka bir dil öğrettiler. Şekillerden, resimlerden, objelerden ve çizgilerden oluşan bir dil. Onunla ifade ediyor kendini artık. Başka türlü gülüyor. Başka türlü kızıyor. Başka türlü seviniyor. Bu hayatın refleksi, tepkisi, algısı ve davranışı başka türlü.
Zamanın hızlı akmamasından, vaktin geçmemesinden şikayet eder, sırf “vakit öldürmek” için çabalar, özellikle “zaman geçsin” diye uğraşır, ama yaşlandığında, “ah ulan ah, şimdi genç olacaktım ki” diye hayıflanır. Gençlere sürekli olarak “ben şimdi sizler gibi genç olacaktım ki” diye dert yanan yaşlıların büyük çoğunluğu, gençliklerini aslında kahvehane köşelerinde, televizyon karşısında, sokakta dolaşarak, kendinden düşük insanlarla oturup kalkarak geçirmiştir.
Bir yandan hiç kimse tarafından rahatsız edilmek istemez, bir yandan da etrafında kimseyi bulamayınca yalnızlıktan şikayet eder.
Başka türlü bir yalnızlık vardır ki en beteri. Senin gibi olmayanların arasında kalırsın, seni anlamayan insanların. Ruhun sanki oyuncağı elinden alınmış küçük bir çocuk kadar yapayalnızdır.
Ne deniş bazı Dünya Edebiyatı yazarları yalnızlık hakkında:
"Eğer farklıysan, yalnızlığa mahkum oluyorsun." Aldous Huxley,
"İçi insanlarla dolu büyük evler var karşıda, gene de tek odada bir başına olmak, bir evde yalnız yaşamak, yaşamın en önemli yanı, daha doğrusu: Kimi zaman yalnız kalabilmek mutluluğun ilk koşulu." Franz Kafka,
"Bir Parti üyesinin ilke olarak hiç boş vaktinin olmaması ve yatak dışında hiç yalnız kalmaması gerekiyordu. Çalışmak, yemek yemek ya da uyumak dışında kalan zamanlarda mutlaka ortaklaşa bir etkinliğe katılmalıydı: Yalnızlıktan keyif aldığını gösteren herhangi bir şey yapması, dahası kendi başına yürüyüşe çıkması bile her zaman biraz tehlikeli olabilirdi." George Orwell…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: