İhtiyaç sahiplerine bedava internet verilsin
Kenetlenme derken topyekûn bir kenetlenmeden bahsediyorum. Ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarının bir arada birbirini anlayarak ve yormadan yapabilecekleri bir kenetlenmeden bahsediyorum.
Herkes bu kenetlenmeden üzerine düşeni almalı bence. Özellikle bu işin başını devlet olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarda geride durmamalı. Yani kısacası her kesim kendi üzerine düşeni harfiyen yerine getirmeli.
İhtiyaç sahipleri gözetilmeli ve kollanmalı. Son zamanlarda özellikle ders ortamlarına bakılınca her şeyde dijital bir çözüm ve araştırma söz konusu. Eskisi gibi kimse kütüphanelere giderek araştırmalar yapmıyor. Hatta kütüphanelerde bulunan bilgisayarlarda sınırlı olduğu için sıra beklemek oldukça zor oluyor.
Aslında ihtiyaç sahibi ailelere bedava internet neden olmasın diye düşünmüyor değilim. Özellikle telekomünikasyon sistemine bakılınca bu pekte zor değil. Oluşturulacak sağlayıcılar aracılığıyla internete ihtiyacı olan fakat kullanma olanağı bulunmayan ihtiyaç sahiplerine neden bedava internet verilmiyor?
Bu çok zor bir iş değil, nasıl ki, ihtiyaç sahibi ailelere bedava kömür ve ihtiyaç malzemeleri veriliyorsa internet te bedava verilebilir. Bu sayede ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları internet kafelerde oturup oyun oynamak yerine ebeveyninin gözetiminde kendi evinde internet üzerinden araştırmasını yaparak derlerine çalışabilir.
Peki, nasıl olacak bu diğer soracak olursanız o da basit, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kayıtlı ihtiyaç sahibi aileler var. Bu ailelere bedava internet vermek pekte yük olmasa gerek. Çünkü zaten bu ailelerin ihtiyacı olmasa sosyal yardım almaz ve normal vatandaşlar gibi hayatını devam ettirebilirlerdi.
Fakat çok sayıda inansın çocuğunu kışın şiddetli soğuğunda bile istemeye istemeye internet cafeye bir ders araştırması için göndermek zorunda kaldıklarına şahit oldum. Onlar için oluşturulacak olan bir havuzda belirli kotalarda internet vermek bence pekte zor değil.
Aileler seçilirken bile ihtiyaçlarına göre kotalı ve sınırlı internet hakkı verilerek servis sağlayıcılar tarafından o aileye belirli bir kotada internet verilebilir. Bu konuda gerek telekomünikasyon şirketinin gerekse devletin hiçbir kaybının olmayacağını düşünüyorum.
Bu anlattıkların zor olan değil, yapılması çok kolay olan bir durum. Hiç kimse çıkıp ta neden ihtiyaç sahiplerine bedava internet veriyorsunuz diyemez ve ihtiyaç sahipleri de aile bütünlüğünü bu şekilde sağlayarak çocuklarının internet cafelerde heba olmaz. Bence en mantıklısı böyle bir planı harekete geçirmek olacaktır diye düşünüyorum. Dediğim gibi millet olarak buna ihtiyacımız var. millet ve devlet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: