Mesleki Eğitimler
Özellikle turizm konusunda oluşturulan okullar ve bu okullarda verilen derslere baktığımız zaman yetişen öğrencilerin her biri birer meslek erbabı olarak ortaya çıkıyor ve ilerleyen dönemlerde ülke yararına dünya üzerinde bile tanınmaya başlıyorlar.
Öte yandan sanayi konusunda verilen eğitimlere bakınca, otomotiv sektörü her defasında kendini yeniliyor. Bu konuda kalifiye elemanı yine meslek liseleri yetiştiriyor. Aynı zamanda bilişim konusunda da meslek liseleri boş durmuyor. Kısacası meslek liseleri bu konularda son yıllarda oldukça güzel eğitimler veriyor.
Birde bunlara ek olarak meslek odaları da kendi bünyelerinde çekirdekten yetişme diyebileceğimiz elemanlar yetiştiriyorlar. Yani çırak olarak başlayan bir genç ilerleyen yıllarda almış olduğu eğitimler ile birlikte usta olup o da eğitim verebiliyor. Yani usta öğretici oluyor.
Evet, işte ülkemizde sorun haline gelen konulardan bir tanesi de bu. Yeterli meslek elemanı açığımız var ve üretim konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Oysaki mesleğe yönelik yetişecek olan gençler bu ülkenin dinamiği olacak ve ülkeyi kalkındıracaktır.
Düşünün bizlere lazım olan birçok materyali yani ustalık gerektiren meslek erbaplığı gerektiren konularla işlenen ürünleri çoğu kez dışarıdan almak zorunda kalıyoruz. Fakat ülkemizde yetişmiş eleman ve bu elemanların olduğu alanlar olmuş olsaydı dışa bağımlılık ortadan kalkar ve biz dış ülkelere materyal satışları gerçekleştirirdik.
Kısacası işsizliği önlemek için mesleki eğitimlere önem verilmeli. Bu sayede yeni yetişen gençler hani derler ya kolunda altın bileziği var. İşte elde etmiş oldukları meslekler ile kollarında altın bilezik ile geleceğe daha bir sağlam bakar, istihdam için kimsenin peşine düşmez, tam aksine o genci kapmak için insanlar yarış haline girerler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: