Öfke kontrolü
Bir bardak suda bir fırtınalar koparabilen bu kişiler be defa da çevrelerine de zarar vermeye başlıyorlar. Bu defada dönüşü mümkün olmayan yollara girmek kaçınılmaz bir hal almaya başlıyor. Saldırganlık halinin baş gösterdiği bu gibi durumlarda insanlar he ne kadar sonradan pişmanlıklar yaşasalar da ne yazık ki iş işten geçmiş oluyor.
Oysaki öfke kontrolü denen bir durum var ve bunu herkes çok rahat bir şekilde yapabilir. Özellikle ramazan ayında öfke kontrolü yapmak oldukça önemli, çünkü insanlar açlık ve susuzluk ile nefislerini terbiye etmeye çalışırken bu gibi durumlarda öfke patlaması yaşayabiliyorlar.
Öfke kontrolü konusunda biraz internetten araştırma yaptım ve aslında öfke kontrolünün o kadarda zor olmadığını gördüm. Öfke kontrolü olmadan yapılan hareketlerde haklıyken haksız duruma düşme gibi bir durumda söz konusu.
Uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Öfkeyi kontrol etmenin amacı, insanın bu duygusunu saldırgan davranışlara dönüştürmeden, kendisine ve çevresine zarar vermeden doğru olarak ifade etme becerisini kazanabilmesidir.
Peki, bu kontrolü sağlamak kolay mıdır? Yetersizlik, acizlik, kıskançlık, korku, endişe, yalnızlık, itilmişlik ve de anlaşılamamak öfkeyi ortaya çıkaran duygulardır. Öfkenin kaynağı olan bu duyguları paylaşabildiğiniz, anlayabildiğiniz ve doyurabildiğinizde aktarımı da daha olumlu olacaktır.
Bunun için yapmanız gereken en önemli konu biraz araştırmak ve öfke kontrolü konusundaki uzman yazılarını dikkate almak. Hiç kimse ben öfkemi kontrol edebiliyorum dememeli. Tam tersi bunu daha çok geliştirebilmek için neler yapabilirim gibi düşünceler içerisinde olmalı.
Oysaki yaşadığımız bu yalan dünya üzerinde kırıcı olmak karşımızdakilere yalnız değil, bizlere de zarar verebilir. Hani güzel bir kelime vardır üç günlük dünya için değer mi? diye, evet hakikaten de üç günlük dünyaya değmiyor.
İnsanların yapabileceği en önemli şey biraz daha manevi düşünerek öfkelerini kontrol altında tutmak, dediğim gibi, bu konuda uzman kişilerden yardımlar alınabilir, hatta internetten bile araştırmalar yaparak öfkelerini kontrol altına alabilirler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: