Şiddet
Aslında toplum olarak bende bu soruyu şu şekilde sormak istiyorum 'bu ne şiddet bu Celal? Hakikaten son zamanlarda toplumumuzda bir şiddet olayı almış başını gidiyor ve nereye gittiğini inanın kendisi bile bilmiyor.
Merhum Cem Karaca'nın da şarkısında belirttiği gibi 'Bindik bir alamete, gidiyoz kıyamete' gerçekten kıyamete gidiyoruz ki ne gidiş. Allah sonumuzu hayreylesin. Evet, bu şiddet olaylarıyla kıyamete gidiyoruz fakat işin ilginç yanı bu duruma toplumumuzu sürükleyen neden ya da nedenler ne?
Ne oldu da toplumumuz bir defadan şiddete eğilimli oldu? İnsan hayatına kıymak veya bir insanı ya da bir canlıyı darp edip eziyette bulunmak bu kadar kolay mı? Bunun asıl nedeni ne? İşte bu soru oldukça önem arz eden bir soru.
Ben kendimce bir araştırma yaptım ve son zamanlarda daha doğrusu son yıllarda yaşadığımız bazı olaylar toplumumuzda farklı bir etki oluşturdu. Buna Suriye'deki iç savaş ve ülkemize gelen mülteciler, ardından dış mihrakların ülkemiz üzerinde oynadığı ekonomik yaptırımlar ve oluşan krizler ve asıl önemlisi ise yaygınlaşan cep telefonları ve bu telefonlarda ve bilgisayarlarda oynanan savaş ve şiddet oyunları.
Evet, bu oyunların etkisi oldukça büyük. Düşünün daha önce iki farklı oyun çıktı ve bu oyunlar nedeniyle oluşan intihar olayları. Birçok genç bu oyunlar nedeniyle intihar etti. Birçok genç ise intiharın eşiğinden döndü.
Ben bunların bütününe baktığım zaman ortaya yine Yüce Rabbimin tek ve gerçek dini olan İslam ahlakından uzaklaşmayı neden olarak görüyorum. Oysaki yaratılmışların en hayırlısı olan ve en yücesi olan insanın gerçek benliğini silip bir tarafa attığını ve şeytani dünya zevklerinin bu nefiste yer aldığını görüyorum.
Oysaki, bir çok batı ve ABD ülkelerinde şiddet nedeniyle cezaevine giren bir çok insan bu ceza evlerinde yüce kitabımız Kuran'ı okuyarak ne denli bir yanlış yaptıklarını anlıyor ve o ceza evinden bir Müslüman olarak çıkıyorlar. Fakat bizler elimizde bulunan ve ahlakların en güzelini bizlere sunan Kura'n-ı Kerim'i anlamak yerine ondan gittikçe uzaklaşıyoruz.
İstikameti şaşanın kılavuzu şeytan olur ve bizlerde bu doğrultuda toplum olarak ilerlemeye devam ediyoruz. Bir taraftan kadına şiddet, bir taraftan çocuğa şiddet ve diğer taraftan ise hayvanlara şiddet uygulayarak şeytana kendi yolunda yardımcı oluyoruz.
Yüce Rabbim bizleri istikameti şaşanlardan eylemesin. Şeytanımızı zayıflatsın ve bizler toplum olarak doğru yola sevk etisin. Aksi takdirde toplum olarak pekte iyi bir istikamete doğru gittiğimizi söylememiz oldukça güç olacaktır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: