Dijital eğitimde verimlilik
Peki, alışkanlıklarımızın dışında olan bu durum okul, sınıf ve kütüphaneler dışında uzaktan eğitimle yeteri kadar verim alınabiliniyormu? ev ortamında derse ne kadar konsantre sağlanılıyor? Eminim birçoğumuz için merak konusu yâda bu problemleri bire bir, yaşıyoruz. Tabi birde bunun mali boyutu yani derse katılım sağlamak için ağ bağlantısına, internete, ihtiyaç var.
Uzun süre ekran başında durmak pekte kolay değil.
Uzaktan eğitimde adaptasyonu sağlamak için, öncelikle öğrencinin kendine çok iyi ve sessiz bir ortam sağlaması lazım. Derse katıldığı yer, evinde, odasında, artık her nerde derse katılıyorsa o mekânın içinde, dikkatini dağıtacak bir takım gereçler, nesneler bulundurulmamsı gerekiyor. Kesinlikle uykusunun gelmemsi için önlemler alması gerekiyor. Aynı şekilde dersi anlatan hocanın da rolü oldukça büyük, arda bir soru sorarak hem öğrencinin derse katılım sağlamasını, hem de derse adapte olarak devam etmesini sağlaması gerekiyor.
Her öğrenci için ders içerikleri farklı hazırlanmalı ve sunulmalıdır. Anaokulu ve ilkokul için daha adaptasyon ve hareketli ders içerikleri gerekirken, ortaokul ve lise öğrencileriyle canlı dersler video ve şeklinde konu anlatımlı, ödev ve ölçme yöntemleriyle zenginleştirilmiş olmalıdır.
Küçük yaş grubu öğrencilerin canlı dersleri 20 dakikadan fazla olmamalı ve aralar verilerek birkaç ders saatini geçmemelidir. Öğrenciler iyi odaklanabilmesi için aynen okul günlerinde olduğu gibi belli saatte yatıp belli saatte kalkmalı. Küçük yaş gruplarında çocuğun hareketliliğine göre ekranda görünmeyecek bir şekilde bir yetişkinin eşlik etmesi de sağlanabilir. Belki bu şekilde uzaktan eğitimi daha verimli hale getirilebilinir.
Sevgiyle kalın.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: