Hasta olmamak için dikkat
Hasta olmamanız için havalara ve beslenmenize çok dikkat etmelisiniz. Ben hastalığım süresince bol bol meyve yiyerek hastalığı atlattım. Hastalanmamanız için ve eğer hastalandıysanız da bu konuda bir küçük araştırma yaparak bize bir takım bilgilerde bulunacağım. Değerli okuyucularım en önemlisi vücudumuzun hastalıklarla mücadele ederek sağlıklı kalmasını sağlayan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekmektedir.
Bağışıklık sistemin sağlıklı çalışması için verilen beslenme önerileri, gıda takvimlerinde bulunmamamız gerekiyor. Vitamin ve mineraller dengeli beslenmenin bir parçası olarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. Özellikle C vitamini enfeksiyonlarla savaşan güçlü bir antioksidandır. Turunçgiller denilen mandalina, greyfurt, portakal gibi kış meyveleri, biber yani Urfa ağzıyla isot, maydanoz, ıspanak gibi sebzeler C vitamininden zengin besinlerdir. Bu tür gıdaları bol bol tüketmekte yara olduğu düşüncesindeyim.
Bağışıklık sisteminin koruyucu bir kalkanı da bol uyku ve dinlenme. Düzenli ve yeterli uyku ruhsal ve fiziksel sağlığı korur. Yapılan araştırmalar düzensiz uykunun bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ve birçok kronik hastalığa zemin hazırladığını göstermiştir. Günde 5 saatten daha az uyuyanlarda obezite, kalp hastalıkları, gibi hastalıklara neden olmaktadır.
Tabi asıl konumuz olan bağışıklık sistemin zayıflamasına yol açarak sık sık hasta olmamıza neden oluyor. Bu havalarda kendinize dikkat etmemeniz için düzenli uyku, beslenme sağlığınız için oldukça önem arz ederek hastalıklarda korunmanız için sizlere katkı sağlayacaktır.
Sevgiyle kalın…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: