Urfa kaderine mi terk edildi!
Değerli okuyucularım bu zor dönemin gündemini yazmak, nabız hızınızı artırmamak için, bu konuları yazmak istemediğimi, belirtmek istiyorum. Amacım bu sorunların üstünü örtmek değil, güzel konular yazıp bir nebzede olsa psikolojinize motivasyon sağlamak. Fakat insan bazen yaşadıkları, gördükleri, duydukları, şahit oldukları, karşısında sessiz kalamıyor ve ister istemez paylama girişiminde bulunuyor.
Son günlerde Urfa'da covid-19 vaka sayısında ciddi bir artış var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile Türkiye genelinde başlatılan covid-19 denetimleri Şanlıurfa Merkezdeki denetimlere Vali Vekili Metin Esen, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay katıldı.
Topçu Meydanı bölgesinde başlayan denetimde çevredeki esnaf ve vatandaşlara maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarıları yapıldı. “Amaç farkındalık yaratmak olduğunu ve vatandaşa katkı sağlamak olduklarını açıkladılar. “Sayın Vali Vekili Metin Esen, Polis koruma dron eşliğinde esnaf ve vatandaşları uyarı şeklinde denetim gerçekleşti. Sokakta yürürken, Vatandaş kendilerine sitemde de bulundular. Bir esnafın şöyle bir sitemde bulundu, “Sayın Vekilim Urfa ölmüş su yok, elektrik yok, iş yok, covid-19 çok dedi bir şey yapmayacak mısınız” dedi? Orda bulunan esnaflar odası derneğinde ki bazıları esnaf vatandaşın konuşmasını engelleyerek “nasıl su yok elektrik yok? yanı başımızda baraj var. Suyumuzu, elektriğimizi, kendimiz üretiyoruz” dedi
Doğru yanı başımızda suyu elektriği kendimiz üretiyoruz ama kendi ürettiğimiz suyu elektriği harcamaktan yoksun bir il olduğumuzu, farkında sanırım ama Sayın Milletvekilinin gözüne girmek için kendi esnafının hakkını savunmaktan yoksun bir esnaf odalar derneğimiz var. Halkın bu tepkileri karşısında sayın Milletvekilimiz de gayet serin, ilgisiz ve umursamaz tavırları da gözden kaçmadı. Böylelikle bize hiç bir farkındalık ve fayda da sağlanmayan denetim son buldu. Urfa halkı gene kaderine terk edildi.
Sevgiyle kalın.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: