Çocukluğunu yaşayamayan çocuklar...
Böyle manzaralar kimi zaman vicdanımıza dokunurken kimi zaman da bu durumdan rahatsızlık duyuyoruz. Ancak para kazanmanın kaynağını sokaklarda bulan bu çocuklar için uygun bir çalışmanın yapıldığını pek göremiyoruz. Bu çocukları toplayarak, tezgahını elinden alarak ya da acıma duygusu ile bu çocuklara yemek yedirerek veya giydirerek sokaktan koparamayacağımızı biliyoruz. Bu durum toplum açısından büyük sorunlar teşkil ediyor.
Halbuki hangimiz bu sorun için kafa yorduk? Hangimiz bu çocukların yaşama koşullarını araştırdık; ailelerinin ekonomik durumunu sorduk? Hangimiz bu çocukların çocukluklarını yaşamaları için bir çalışma yürüttük? Hangimiz kendimizi bir günlük onların yerine koyduk?
Söz konusu çocuklara neyi hedeflediklerini sorduğumuzda kimi fırıncı, kimi esnaf olmak istiyor; kimisi de tamirci olmayı hedefliyor. Bütün hedefleri ekonomi üzerine olduğu için bu mesleklerde daha çok para kazanıldığını düşünüyorlar. Geçim derdine düştükleri için okul okumayı zaman kaybı olarak görüyorlar. Çünkü ailelerinin maddi durumunun kötü olmasından, aile bütçesine katkı sağlayamamaktan rahatsızlık duyuyorlar.
Çocukluklarından, eğitimlerinden mahrum kalan ve ailelerinin kocaman yükünü sırtlayan bu çocukları, sokaktan kurtarmanın çözümü için sorunun kökenine bakmamız gerektiğini düşünüyorum. O çocuklar nasıl bir ortamda büyüyor diye araştırırsak çözüm belki daha kolay olur. Örneğin; bu çocukların aileleri, ekonomik düzeyi düşük seviyede olan ailelerdir. Bu ailelerden bir kişiye iş imkanı sağlamamız durumunda belki en büyük çalışmalardan birini yapmış oluruz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: