Günah keçisi değil, çözüm istiyoruz
Vatandaşlar yıllarca aynı sorunu gündeme getiriyor ama halen etkili bir çözüm yok ortada. Çünkü asıl çözüme kulak tıkanıyor, sürekli çözüm üretme, yatırım yapma yerine günah keçisi aranıyor. DEDAŞ, kesintilerin faturasını yine vatandaşa kesti.
DEDAŞ yetkilileri tarafından Viranşehir'de yapılan protestonun ardından bir açıklama yapılarak, kesintilerin aşırı elektriğe yüklenme olduğunu ve kaçak kullanımının fazla olduğu belirtiliyor. Ve bu konuda STK ve vatandaşlardan destek isteniyor.
Evet kaçak kullanım yoğun olabilir. Biz de bu durumu alkışlamıyoruz, elbette bu durumdan şikayetçiyiz. Elbette bunun sorumlusu kaçak kullanan vatandaşlardır. Bu durumda tüm insanların elektriksiz bırakılması çözüm değildir. Buna çözüm bulmak da bizim görevimiz değildir. Çözümü elektriği bize ulaştıran ve bunun karşılığını alan firmanın düşünmesi lazım.
DEDAŞ'tan zaman zaman yapılan açıklamalarda sürekli bölgede kaçağın en aza indirildiği ve önemli yatırımların yapıldığı söyleniyor. Ve bütün bunların ise vatandaşa en iyi hizmeti sağlayabilmek adına yapıldığı belirleniyor. Yani anladığımız kadarıyla DEDAŞ, iyi yönde hizmet edince kendisinin yaptığını söylerken, ortada bir sorun varsa vatandaşın yaptığını söylüyor.
Madem vatandaşlara hizmet için çalışılıyor, madem önemli yatırımlar yapılmış, o halde DEDAŞ'ın her mevsime hazırlıklı olması gerekir. Elbette ısınmak için elektrik kullanılacak. Çünkü birçok mahallede doğalgaz hizmeti yok. Bu nedenle vatandaşa elektrikle ısınmaması önerilemez. Bu konuda eksiklikler düşünülmelidir.
Kaldı ki vatandaşların elinde olsa zaten elektriğe yüklenmez. Mecburiyetten kaynaklanan bir durumdur. Bu nedenle DEDAŞ'ın STK ve vatandaşlardan elektriğe yüklenmemesi için destek istemesi yerine daha güçlü trafolar koyması, daha fazla yatırım yapması kalıcı çözümler üretecektir. Böylece firma her seferinde vatandaşla da karşı karşıya gelmeyecektir.
Toplumumuzda aslında bir soruna çözüm üretmek yerine günah keçisi aramak daha kolaydır. Geçtiğimiz günlerde de Tarım ve Orman Bakanımız, etin fiyatının yüksek olması ve etin yurt dışından ithal edilmesi ile ilgili açıklamasında sorumluluğu vatandaşlarda bulmuştu. Ve buna karşılık vatandaşların az et yemelerini önermişti. Biz sizden öneri değil, çözüm istiyoruz. Etin az tüketilmesi önerisi yerine, hayvancılığın geliştirilmesi üzerine kafa yorabilirsiniz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: