Proje, memnun ederse vizyon olur!
Vatandaşın evini su basıyor, alt yapı sorununun bitirilmesi üzerine kafa yorulması gerekirken, caddelerdeki bina kaplamalarıyla kentin estetiği üzerine çalışmalar yapılıyor. Caddeleri su basan kentin bina kaplaması güzel görünse ne fayda!
Şanlıurfa'da birçok mahallede alt yapı sorunu var. Halen şehir içinde bir yağışla çamura, bataklığa dönüşen caddeler var. Bir yoldur yapılmadığı için araçların hasar görmesine neden olan yerler var. İlk yağışta sele maruz kalan yazın da tozdan geçilmeyen mahalleler var. Ancak bu küçük sorunu çözmeye fırsat bulamamasına rağmen onlarca kilometre uzaklıktaki dağda kentsel gelişim projeleri sunanlar var. Vatandaşlar tepkilerinde aslında haklılar. Daha kentin göbeğindeki alt yapıyı düzenleyemezken, Kaşmer Dağı'nda alt yapıyı nasıl sağlayacaksınız?
Şanlıurfa'da ilk ameliyatların yapıldığı söyleniyor ve sağlıkta önemli başarılara imza atıldığı belirtiliyor. İlk kez ameliyatlar yapılıyor ve bu başarıları inkar edemeyiz. Ancak bunlar üzerinden Şanlıurfa'nın sağlıkta çağ atladığını söylemek de abartı olur. Hastalar hastanelerde saatlerce doktor sırası beklerken, bazı hastalar doktor bulamazken, her yıl şehir hastanesinin yapılacağı müjdesi veriliyor. Yapılacağı halen kesin değil de diyelim ki şehir hastanesi yapıldı, her alandan doktor yerleştirebilecek misiniz?
Son zamanlarda okul sayıları arttı ama eğitim durumumuz yerinde sayıyor. Lüks okullar, akıllı sınıflar yapılıyor ama öğretmen açığı durumu ortada. Birçok bölgede ya okul ya da öğretmen yok, öğrenciler taşımalı eğitim görüyor. Eğitimde başarı bir türlü gelmezken, yapılan akıllı sınıflar ne fayda!
Hemen yanı başımızda ülkemizin en büyük barajı bulunuyor. Bu barajdan suyu arıtarak içmek için kullanıyoruz. Gel gör ki birçok mahalle içme suyu bulamazken, başka bölgelerden eşeklerle su taşıyor. Nerde kaldı büyük içme suyu projeleri!
Yine birçok bölgede ulaşımı sağlayacak yol bulamayanlar var. Kışın okul servislerinin ulaşamadığı mahallelerde günlerce okula gidemeyen çocuklar var. Ya da kendi imkanlarıyla çocuklarını yaya olarak okula yetiştirmeye çalışanlar var. Bunlar bu durumdayken açılan beş şeritli duble yolların ne faydası olacak?
Her gün GAP ile gelen sulama sayesinde tarım arazilerimizde verimin arttığı, Şanlıurfa'nın tarımda söz sahibi olacağı söyleniyor. Büyük tarım projeleri yapıyorsanız çiftçiler halen neden borç batağında ve neden halen köyden kente göç yaşanıyor? Neden halen tarım işçilerimiz yüzlerce kilometre öteye çalışmaya gidiyor?
On binlerce işsiz istihdam alanlarının kurulmasını beklerken, turizmdeki tanıtımlara yönelmişiz. Bari turizmde başarabilsek buna hayıflanmayız ya, ne yapalım onu da başaramıyoruz. Turist hedefimizi 2 milyona çıkardığımızı söylüyoruz ama ne konaklamada ne de ulaşımda elimizi taşın altına koymuyoruz.
Aslında küçük çalışmalarla bu sorunlar giderilebilir. Ama şunu da unutmamak gerekir ki 2 milyon nüfusu bulunan Şanlıurfa'da sadece 10 kişi mağdur olsa istediğiniz kadar vizyon projeler yapın, hizmetsizlik, çalışmamazlık yine kendini gösterir. Bazı belediye yöneticileri sadece birkaç mahalleye yoğunlaşmış, kırsal bölgeyi adeta unutmuş durumda. Eşit hizmet yapılmadığından dolayı bir anket yapılsa memnuniyetsizlik hemen yüzünü gösterir.
Yazın güneşli havalarda çalışma yapmayıp kışın yağmurda, çamurda başlattığınız çalışmaları görüntüleyip vatandaşa göstermeniz sizi yüceltmez. Aynı şekilde gece yarısı üzerinize işçi elbisesi giyerek fotoğraf çekip çalışıyormuşsunuz gibi yapmanız da hizmet değildir.
Zaten planlı çalışsanız sorun yaşanmaz, sorun yaşanmazsa zaten hizmetin yerinde yapıldığını vatandaş da anlar. Aksi taktirde elinize kazma kürek alıp çalışıyormuşsunuz gibi yaparak görüntülerseniz, bir gün mutlaka eksiğiniz çıkacak. Yani bir projeye vizyon demek için o proje halkın tümünü memnun etmeli.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: