CHP Şanlıurfa'da yanlışlar devam ediyor
Yani bu durum bir üst mahkemeye taşındı. Bundan sonra süreç daha da uzayacak. CHP Genel Merkezi tarafından Hayrettin Cidir yerine CHP Şanlıurfa İl Başkanı olarak Ferhat Karadağ atanmasından sonra açtığı davayı sürdürecek mi bilinmiyor. Bunu zaman gösterecek. Haziran 2023 yılında yapılacak olan seçimlere CHP Genel Merkezi tarafından atanan yönetimi mi girecek veya olağanüstü kongre kararı alınacak mı onu zaman gösterecek herkese. Mahkemenin haricinde CHP tüzüğüne de ayrı bir durum yaşanıyor.
Tüzük Bile Kongre Kararı Aldıramadı
Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünde belirtilen maddeye göre de ters bir durum yaşanıyor. Olağanüstü il kongresi kararı alınmadığından dolayı genel merkez tarafından atanan kişilerin hangi yetki ve sıfatla olarak bulundukları bilinmiyor. Bu demokratik olmayan tutumla CHP Şanlıurfa İl Yönetiminin kan kaybının ilerleyen süreçte kendini daha fazla göstereceği tahmin ediliyor.
Tepkiler Artıyor
CHP Tüzüğü 26. Maddede yer alan ifadelere göre “ İl başkanı ve il yönetim kurulu birlikte ya da yalnız il yönetim kurulu görevden alınmışsa Merkez Yönetim Kurulu, başkan dâhil (7) kişilik bir geçici kurul atar. İl geçici kurulu görevden alma kararının bildirilmesinden itibaren (45) gün içinde seçimleri yapmak üzere olağanüstü il kongresini toplar” ifadeleri yer alıyor. Yukarı da belirtilen ifadelere rağmen seçilmiş il ve ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile üyelerin görevden alınması ve belirtilen süre içerisinde herhangi bir yol alınmaması da tepkileri ardından getirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Merkezi tarafından CHP İl Başkanlığı görevinden alınan Hayrettin Cidir’in yerine kayyum olarak Ferhat Karadağ atanmasıyla sonuçlanan olayda atandığı günden bugüne ilçe yönetimleriyle, milletvekilleriyle yaşanan uyumsuzluk sorunu gözlerden kaçmadı. Göreve geldiğinden bu yana kayyum yönetimini kabul etmeyen CHP eski İl Yöneticisi Ahmet Budak geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında: “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi merkezin masa başında 4 satır yazı yazıp İl teşkilatını görevden almıştır. Bunun yerine demokratik yollarla büyük salonlarda halkımızın ve değerli delegelerimizin oylarıyla il teşkilatımızı belirlemek olmaz mıydı? Saygılarımla.” paylaşımında bulunmuştu.
Karadağ, Genel Başkanla Görüşmüştü
Tüzüğe rağmen olağanüstü kongre kararı almayan ve mahkeme sürecinin devam ettiği son günlerde CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşme gerçekleştirmişti. Tüzüğe rağmen il Başkanı sıfatıyla Kılıdaroğlu’la görüşen Karadağ’ın verdiği müjde de pek umursanmadı.
Kayyum olarak atanan Ferhat Karadağ’ın 45 günlük süresi 8 Nisan tarihinde sona ermesine rağmen kayyum heyetinde herhangi bir seçim hazırlığı gözlenmedi. Yani anlayacağınız tüzüğe rağmen İl Başkanlığı koltuğuna oturmaya devam edecek olan Karadağ için ufukta seçim görünmüyor.
Bekleyip Görelim.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: