Çok tanıtım çok para
Basına servis edilen bültenlerde Şanlıurfa’nın önemli bir kültür kendi olduğunu, turizm açısından hedeflerinin olduğunu, bu hedeflerinin daha da artırabilmek için herkesi Şanlıurfa’ya bekledikleri yönünde açıklamaları sizlerde okumuş olmanız lazımdı. Okuyamadıysanız o zaman sıkıntı başka. Demek ki basına servis edilen bültenlerde tanıtımdan çok reklamlar anlatılıyordu.
Bunlar yok mu da ne mi vardı? Başlıkta anlatılan vardı. Çok tanıtım çok para. Gençlere ulaşmak için hazırlanan festivalde baya para akıtılmış. Sanatçılar, youtuberlar, influencerlar ve her yerde biten fenomenler. Ne ararsan vardı. Peki, samimiyet var mıydı? O şimdilik önemli değil. Önemli olan bir araya gelip para akıtmaktı. Bunu da bizim belediyelerimiz seve seve yapar hale geldiler.
Trafik sıkıntısı, alt ve üst yapı sıkıntısı, çöplerin toplanması noktasında sıkıntı, dilencilerin sayının artmasının sıkıntısı, hayat pahalılığı ve daha birçok sıkıntı çözülmeden ki yıllardır çözüm aranıyor halen bulan olmadı bu sorunlar dururken tanıtım yapmak tanıtıma katılmak ve tanıtıma para aktarmak beni şaşırtmadı desem yalan olur. Borçsuz bir belediyemiz var mı diye sormak gerekiyor ara sıra. Eyyübiye belediyesi bazı dönemlerde her zaman değil tabi alacak verecek tablosunu paylaşırdı. O ay borcu biraz azaltmışsa tablo haberi yapılırdı. Borç daha da artmışsa tabloyu bu ay vermeyelim duruma getirilirdi. Uzun zamandır Eyyübiye belediyesinin borcunun ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Şimdi de Haliliye Belediyesi. Borcun 83 milyon olduğu söylendi belediye meclisinde. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı bütçe görüşmeleri bir meclis üyesi 83 milyon rakamını telaffuz etti. Bu rakamların halka yansıdığı tasarruf edilmesi gerektiğini söyledi. 83 milyon rakamını duyunca bir önceki belediye başkanının cümleleri aklıma geldi. “Belediyeyi borçsuz ve kasasında para bırakmıyoruz.” Demişti. Üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti. Üç yılda 83 milyon borç. Allah sonumuzu iyi etsin.
Aynı cümleleri büyükşehir belediyesi içinde söyleyebiliriz. Türkiye’de en borçlu belediyeler arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini de söyleyebiliriz. İlk 10’nin içine rahatlıkla girebilecek bir borçtan bahsediliyor. Tasarruf tedbirlerine rağmen Büyükşehir belediyesinin verdiği konserlerle birlikte borç miktarı da daha da artmış olmalı ki o ay su faturaları 2 kat gelmişti. Bu kadar borç var iken belediyelerin tanıtıma katılması ve para akıtması pek hoş karşılanmıyor.
Tanıtıma verilen paralarla Urfa’da bir şeyler yapılmış olunsaydı daha güzel olmaz mıydı. Tanıtım tabi ki şart ama ölçüsünde.
Görüşmek üzere.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: