Değerini bilelim gurur duyalım
Türkiye'de önemli ve özel yerde duran Şanlıurfa'mız ne yazık ki birçok problemle 2021 yılına girdi. Şanlıurfa'ya hak ettiği önemi göstermeyenlerin problemlerin çözümüne dayalı gerekli adımları atmasıyla ilgili umudumuzda kalmadı. Bu kişilerden umudumuz kalmayınca bizde sorunu çözecek tek kişiye yönümüzü çeviriyoruz.
Şanlıurfa'nın birçok sorunu bulunuyor. Bana göre önem sırasına göre saymaya başlarsam ilk sırada trafik yer alıyor. Sıkıntı noktasında en üst sırada yer alıyor. Trafiğin ardından gelen diğer konular ise; eğitim, işsizlik, altyapı ve üst yapı, park sorunu, enerji, sağlık, Suriyeliler, dilenciler, PTT kuyrukları, arazi meseleleri, mevsimlik işçi problemi, tarım arazilerinin yok edilmesi gibi hemen hemen her konuda Şanlıurfa'nın sorunu bulunuyor. Yetkililere sorsak projelerimiz var diyecekler. Zamanında Şanlıurfa'ya vaat edilen 763 proje ve 4 yılda 400 projeyle ne kaybettiğini az çok herkes biliyor.
Bu sorunlar projeyle çözülmez
Peki, nasıl çözülür?
Düşüncesi nasıl olursa olsun memleketine sevdalı herkes bu ülkeyi en çok kendisinin sevdiğine inanıyor. Kendini de o kadar belli ediyorlar ki hem milletvekili seçimlerinde hem de belediye başkanlığı seçimlerinde her dönem aday adayı. Koltuk sahibi olursa Şanlıurfa'yı kurtaracağını sanıyor ve başka hiç kimsenin düşüncesinden faydalanmayı aklına bile getirmiyor. Birkaç dönem akrabalarının desteğiyle belediye meclis üyeliği yapan bir kişi en son gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçimlerinde belediye başkanı olabilmek için aday adayı olmuştu. Ankara'yı mesken edinmişti. Kulis üstüne kulis yapıyordu. Liste belli olunca ve ismi listede yer almayınca yeniden meclis üyesi olabilmek için çaba göstermişti. O liste de de ismi çıkmayınca muhtarlık yarışına girmişti. Tabi onu da kazanamadı. Memleket sevdalısı etiketinden şimdilik vazgeçti. Seçimler yaklaşınca sevdası kabarır yine.
İşte bu adamın sevdiği kadar sevebilse insan ortada sorun anlamında bir şey kalmaz tabi. Ne zaman gerçekten bu memlekete sözde Urfa sevdalıları değil de işi bilen menfaati olmayan adamlar gelirse çözüme yönelik umutlarımızda artar.
Bir tarihte Valimizden
Yukarıda sorunları teker teker yazdım ve başlığı da “Değerini bilelim, gurur duyalım” diye attım. Kimle gurur duyacağız. Tabi ki uzun yıllardır Şanlıurfa'da bulunan Urfalı olmayan ama gerçekten memleket sevdalı gibi çalışan valimizle gurur duyacağız. Sorunlara tamamen neşter vurmasa da o konulara eğildiğini gördük. Son olarak mühendislik harikası olan yıllardır biteceği tarihle ilgili papatya falı açılan Çevik kuvvet kavşağıyla ilgili valimizde tarih verdi. Milletvekilleri gitti çevik kuvvet kavşağında poz verdiler ve tarih verdiler olmadı, belediye başkanları gitti poz verdiler bol bol foto çektiler tam tarih verdiler yine bitmedi. Bu kez de valimiz tarih verdi. Her Şanlıurfalının olduğu gibi görevimiz beklemek. Bekleyip göreceğiz.
Haftaya görüşmek üzere esen kalın…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: