Oruçluyum Bilmiyorum
İnsan kaçakçılığı adı altında ulusal medyada işlendi bu konu. Ulusal gazetelere çıktı bu yaşananlar. Köşe yazıları yazıldı bu durumla ilgili. Çıkan haberlerde bazı belediye başkanlarımızın cümleleri manşetleri süsledi. “Vallahi ben bilmiyorum bu durumu” diyen de çıktı. Oruçluyum deyip geçiştirende çıktı. Benim döneminde olmadı diyende olmuştur. Ulusala iyi malzeme verdik sonuçta.
Kimse umursamadı bu durumu ileri göremeyen yöneticiler sayesinde olayın buraya kadar geleceğini tahmin edemediler ya da kendilerine kondurmadılar. Haberler peşi sıra çıkınca her belediyeden yazılı açıklamalar sosyal medya paylaşımları yapıldı.
ORUÇULUYUM HALEL GELMESİN CEVABI
En ilgi çeken açıklama Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’tan geldi. Gidenlerin dönüp dönmediği sorusuna “döndüler” yanıtını veren Bayık, İçişleri Bakanlığı’nın inceleme başlatıp başlatmadığı sorusunu ise “Orucum, konuşamıyorum” demişti. Bu cevap çok konuşulmuştu.
Bir sonraki gün Bayık’tan kendisine yönelik eleştirilere yanıt geldi. “Beni telefonla arayan arkadaş henüz soruşturması devam eden bir konu hakkında konuşmak istedi” diyen Bayık, “Ben de soruşturmanın gizliliğine halel gelmesin diye konuyu fazla konuşup uzatmamak adına ‘oruçluyum’ dedim” ifadelerine yer verdi. Bayık, “Oruçluyum demem üzerine beni arayan arkadaşın inancımı konuya dâhil etmesi hoş bir davranış değil. Keşke yapmamış olsaydı” diye konuştu.
BİZDEN ÖNCE YAŞANDI
Suruç Belediyesi de açıklamada bulunmuştu. "Haberlerin belediye başkanlığımızın mevcut yönetimi ile bir ilgisi bulunmamaktadır" açıklamanın sonunda da Suruç Belediyesi Başkanlığı vizyonlar kimliği ile hizmet vermeye devam etmektedir” mesajını iliştirmişti. Ne alaka mesaj ama reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünmüş galiba açıklamayı yazan arkadaş.
HARRAN SESSİZLİĞİNİ KORUDU
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Harran Belediyesinin aracılığıyla yurt dışına insan kaçırılmasında sistemin nasıl işlediğini köşesine taşıdı. Olayı aşama aşama anlatan yazara belediyeden benim bildiğim kadarıyla herhangi açıklama yapıldı. Yani Harran belediyesi sessizliğini korudu.
Gri Pasaport denilen gündemi uzun süre meşgul eden durumun nereye varacağı tam bir bilinmezken gidip geri dönmeyenlerle ilgili müjdeli haber geldi. Almanya İçişleri Bakanlığı, Türkiye'den ‘vize gerekmeyen hizmete özel’ Gri Pasaport'la Almanya'ya gruplar halinde insanların götürülmesi olayında, “Rüşvet ve uluslararası insan ticareti soruşturması yapıyoruz. Türkiye’den bilgileri aldık, sınır dışılar başladı” açıklaması yaptı. Gidip orada kalanlar mecburen buraya geri dönecek uzun bir tatil yapmış oldular.
Haftaya görüşünceye kadar esen kalın.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: