Vizyonsuz Büyükşehir Belediyesi
Şanlıurfa’da çeşitli dönemlerde fuarlar açılıyor. Hangi fuarların açılacağı, hangi tarihler arasında olacağını toplumun çok küçük bir kesimi biliyor. Son olarak açılan kitap fuarı da buna örnek gösterilebilir. Birkaç örnekle anlattığım zaman sanırım ki hak vereceksiniz. Dikkatimi çektiği için ilk ondan başlayacağım.
Birkaç kez köşe yazımda gündeme getirmiştim. Her şeyi pankartla anlatıyoruz. Bir mahallede bir yol çalışması başlasa veya kaldırım çalışması bitmeden ilgili büyükşehir veya ilçe belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz. “Mahallemize yaptığınız çalışmadan dolayı tüm mahalleli adına x belediye başkanına teşekkür ediyoruz.” Gibi cümleleri mahalle girişlerinde görmüşsünüzdür. Daha çalışmada bitmeden yapılan teşekkürün amacını ben anlayamadığım için birkaç kez yetkililere sormuştum. Onlarda reklam ve tanıtım demişlerdi. Bir belediyenin zorunlu olarak yapması gereken çalışma için neden teşekkür bekler. Vatandaş teşekkürünü seçim döneminde elbette ki yapar. Gerisi onların dediği gibi reklam ve tanıtım. Benzer bir durum Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde düzenlenen 4. Şanlıurfa Ulusal Kitap Fuarı içinde gördüm.
Şehrin çeşitli yerlerine asılan pankartlarda şu cümleye takıldım ben “4. Şanlıurfa Ulusal Kitap Fuarı”na hoş geldiniz.” Hoş geldiniz ile pankartların asıldığı yerlere şaşırmıştım. Aklıma ilk gelen asılan bu pankartlardan çok fazla basıldığından zayi olmasın diye şehrin muhtelif yerlerine asılması talimatı verilmişti. Bu birinci sıkıntı yaşanan durum. İkincisi, imza ve söyleşiye katılacak yazarların fotoğrafları da tanıtım amacıyla direklere tellerle monte edilmişti. Şehrin estetiğine uymayan bu durumla büyükşehir belediyenin vizyonunun boş olduğu görüldü. Şu sorular akıllara gelebiliyor. 4. Şanlıurfa Ulusal Kitap Fuarı için tanıtımda neden sınıfta kalındı? Bu pankart sevdası neden? Başka tanıtım yolları yok muydu” sorular tabi ki çoğaltılabilinir. Asıl fuara katılımı çoğaltmak gerekiyordu.
Sosyal medya paylaşımlarında oldukça sönük geçtiği söylenirken büyükşehir belediyenin görevlileri tarafından yapılan bilgi akışında yoğunluktan dolayı fuarın çok iyi geçtiği belirtiliyor. Bilgi kirliliğinin nedeni ise farklı mecralardan gelen bilgiler olduğu için bana göre fuar istenilen yoğunlukta geçmiyordur. Neden olarak pankart ve direklere takılan afişleri göstersek ayıp etmiş olmayız.
Her konuda “Yaparsa Zeynel Başkan yapar” deniliyor ya buradan rica edelim de birazda tanıdım da ciddiyet olsun. Bu pankart sevdasını bırakıp teknolojiden yararlanalım. Dijital bilboardlar, internet siteleri ve bilimum tanıtımlara yer vermek istenileni almakta yarar sağlar. “Yaparsa Zeynel Başkan Yapar” mottosunu “Yaparsa Zeynel Başkan En iyisini Yapar’a dönüştürmek onun elindedir.
Naçizane bir tavsiye benimkisi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: