Şanlıurfa’da sokak röportajlarında konuşan vatandaşlar hayattan memnun olmadığını okuyorum. Çoğu yaşam standartlarından şikayet ediyor. Kimi asgari ücretten kimi emekli maaşından kimisi de kira fiyatlarından yakınıyor.
Genel olarak baktığımızda enflasyon nedeniyle A’den Z’ye her şeye zam geldi. Zam gelmeyen ürün kalmadı. Zam yemeyen ev ve araba kalmadı. Aynı şekilde eğitim ve sağlık hizmetleri de zam yedi. Her şey yediği bir ortamda yaşanılır bir hayattan bahsetmek zor olur elbette.
Hayatımızın her adımında fiyatı 2-3 kat artmayan ürün kalmadı. Zorlu bir hayatın içerisinde çırpınıp gidiyoruz. Aldığımız maaşlar eriyip gitti. Yokluk içerisinde adeta kaybolduk desek abartmış olmayız. Ancak ortamın yerlerde olduğu bugünlerde zenginliğine zenginlik katanlar yok değil, onların nasıl zengin olduğunu anlamak zor olmasa gerek.
Zenginin zengin garibanın garibanlaştığı şu son yıllarda emek paspas haline geldi. Gelen ezdi giden vurdu. Bir çıkmazın içine giren dar gelirli nasıl bir yaşam süreceğini hala hesaplıyor. Emeğin aslanın midesinden çıkmak üzere olduğu bugünlerde maalesef yaşam herkesi zorluyor.
Ekonomik düzeyin yükseldiği zamların gelmediği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Hükümetin sokağın nabzını duydu birtakım önlemler aldı ama bunlar tabiki yetmedi.
Sağlıcakla kalın.
Yorumlar
Kalan Karakter: