Mutluluk çok uzakta
Bende merak ederek araştırmaya dikkat kesildim. Maalesef Şanlıurfa’mız bırakın mutluluğu mutsuzlukta sonra 3. Sırayı almış. Tabi ki de çok şaşırdım bu duruma.
Araştırmanın dikkat çeken diğer ili ise komşumuz Diyarbakır olmuştu. Gerçi onlar dolar inince halay çekmemişlerdi ama olsun. Vardı bunda da bir durum. Neye göre mutluluk veya neye göre mutsuzluk belirlenmişti. İlk olarak bunu sorgulamak gerekiyor.
Bu ay herkes su faturalarını aldı. Suya her ay enflasyona göre zam yapılıyormuş galiba. Ondan dolayı faturalar her ay yüksek geliyormuş. Elektrik şirketine her ay 60 milyon lira ödeniyormuş. Suyu vatandaşla ulaştırabilmek için ciddi enerji kullanıldığını buna rağmen abonelerin 3/2’sinden para alınabiliyormuş. Bu bilgileri ben değil Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül söylüyor.
Dilden dile dolaşan suya %50 zam yapıldığıyla ilgili iddiaları yalanlayan Beyazgül, her ay enflasyon oranında yapılan zamla ilgili ilerleyen günlerde nasıl bir açıklama yapacak bende merakla bekliyorum.
Zaten Şanlıurfalı elektrik ve doğalgaz zamlarından dolayı mutsuzluğu her geçen fatura da artarken suyu da zamlı ödemesiyle ne yapacağını şaşırmış durumda. Faturalardan dolayı mutsuz olan Şanlıurfalılara tavsiyeler verilmek istenilse zor hatta imkânsız olduğunu bende biliyorum. Ama bir yerlerden başlamak gerekiyor.
-Peki, bunca sorunun arasında insan ne yapmalı?
-Kendini nasıl mutlu hissedebilir?
-Ya da en azından sorunlarına nasıl çözüm bulabilir?
-Umursamadan yaşamak bir çözüm müdür?
Sorunu kabullenmeli desem olmaz. Her ay doğalgaz, elektrik, su, telefon, internet gibi faturalar gelmeye devam edecek. Demek ki seçimleri iyi yapmak gerekiyor. Her söylenen her iddia edilene inanmamak gerekiyor bence. İnsan daha fazla mutlu olabilmek için belli bir amacının olması gerekiyor. Sevdiği insanlarla bir arada olması ve yaşadığı tecrübelerden ders çıkarması mutluluğa giden yol olarak görünür. Yukarıda belirtmiştim.
Her ay gelen faturalar olduğundan dolayı umursamadan yaşamak çözüm değildir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: