Ziyaret
Hz. Peygamber bir hadisinde; Allah için bir hastayı veya bir müslümanı ziyaret eden kişinin Cennetteki yerini hazırladığını haber vermiştir (Tirmizî, Birr 64).
Ziyaretlerin çeşitleri vardır. Misafirlik olanı en çok yapılanıdır. Bu samimi olandır. Her ailede olması gereken bir gelenektir. Asıl budur unutulmamak için yapılan faaliyet. İyi günde değil yanında olmak önemli olan kötü günde yanında olmak ve hissettirmek önemlidir. Ziyaretin; hasta ziyareti, nezaket ziyareti, bayram ziyareti gibi çeşitleri vardır.
Tamamen sosyal ilişkileri düzenleyecek özellikte olan bu durum içerisinde hasta ziyaretinin de bulunmasına dikkat edilmelidir. Hasta veya diğer ziyaretler, sevgi ve güven duygulan gelişen, bireyleri, birlik ve beraberlik içinde yaşayan toplumların doğmasına sebep olur. Günümüz toplumunda eski ziyaretlerin pek önemsenmediği görülmeye başlandı. Başta korona olmak üzere ekonomik sıkıntılar nedeniyle ziyaretler istenilen düzeyin altında kaldığı görülüyor. Bu da birçok sorunun giderilememesi ve toplumsal olaylar yaşanmasına vesile oluyor. Eski misafirlik ziyaretlerinde gelenlerin gitmemesi için ısrar edilirdi. Kalmaları için her türlü yol denenirdi. Yukarıda anlattığın nedenlerden dolayı misafir için; ne zaman gidecek diye gözüne bakılıyorsa zor geçen ziyaret olmaya başlamıştır günümüzdeki ziyaretler. İnsan eski ziyaretleri arar hale gelmiş durumda.
Ziyaretler sırasında kişiler sıkıntılarını, problemlerini öğrenirler. Her yerde konuşulmayan konuları aralarında görüşüp, birlikte karar verme imkânına sahip olurlar. Toplum içinde yalnız olmadıkları duygusunu kazanır ve geleceğe ümit ve güvenle bakarlar. Sevinç ve üzüntülü anlarında çevrelerinde gördükleri kardeşleri, onlar için huzur kaynağı olur.
Ziyaretler bu kadar önemliyken ilk olarak anne ve babasından başlamak üzere, bütün yakınlarını, komşularını, tanıdıklarını, arkadaşlarını ve dostlarını ziyaret etmelidir. Özellikle bayramlar ziyaret için uygun günlerdir. Düğün, sünnet, ölüm gibi olaylardan sonra tebrik veya taziye (baş sağlığı) de bulunmak için de ziyaretler yapılır.
Hastalığın bir an önce sona ermesi ve ziyaretlerin daha da kalıcı hale gelmesi için biraz daha yolumuz var. Sabır etmek gerekiyor.
Gelecek yazıya kadar kendinize iyi bakın.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: