Aile nasıl olmalı?
Sevgili okurlar, biliyorsunuz ki aile olmak bu zaman da kolay bir durum değildir ama şunu da bilmekte yarar vardır, toplumun en küçük sosyal örgütünü aileler oluşturur, örgüt derken en küçük topluluktan bahsediyorum.
Temel olarak aileler, birey yetiştirmekten sorumlu yerlerdir, zaten aile olmanın temel ödevi de, vatana millete, değer katacak, faydalı, temel hak ve özgürlüğünü bilen, toplum içinde ödevlerini yapan, daha doğrusu topluma karşı ödevlerini yapmakla mükellef olan kişileri eğiten en küçük birimdir.
Ama ailelerimizin en önemli bir kusuru vardır, oda yetiştirilen bireyleri, süreç içerisinde kontrol etmemek ve uzaktan da olsa takipçileri olamamaktır.
Denetimden uzak, gerektiğinde hesap verebilme anlayışında yetiştirilmemiş bireyler, ileride ya ailelerini es geçmekte ve ya aile bazında alınan kararlara da uyum sağlamamaktadırlar.
En küçük toplum örgütü olan ailelerde birlik ve beraberlik anlayışı ikinci plana atılmakta ve dolaylı olarak da toplum huzuru aksamakta ve özellikle sosyal alanda verimli bir birleşme ve dayanışma sekteye uğramaktadır.
Birey, anne babasını saymak zorunda olduğu gibi, anne ve babanın da çocuklarına saygılı, sevecen, ve karşılık bekleme den yardımda bulunması gerekmekte, ve bu yardımları yaparken de eşitlik prensibini elinde bulundurması gerekmektedir.
Yani aile bireylerinin, birine yapılan güzel şeyler, diğer aile bireylerine ne eksik nede fazla bir şekilde yerine getirilmelidir, çünkü aile içindeki ayrımcılık bireyleri birbirinden psikolojik olarak uzaklaştırmakta ve yer yer şiddetli parçalanmalara da sebebiyet vermektedir.
Aile büyükleri, kız, erkek fark etmeden, kendi öz evladı hususun da titiz davranmalı ve bu istikamette devam etmelidir.
Büyüklerinden, beklentisi zaten korunup kollanma olan birey, kendini daha özgüvenli ve ailesine daha bağlı hissedeceği kaçınılmaz bir gerçek olarak karışımıza çıkacaktır.
Aileler birbirlerine olan görev ve bağlılıklarını yerine getirdiği taktirde, ailelerimiz daha huzurlu olacağı kaçınılmazdır.
Aileler, çocuklarını her zaman denetlemeli ve bunu yaparken de tatlı sert tavrını korumalıdır, çok fazla sert katı kurallara yer vermeden olayların ciddiyetini, bireylere kavratılmalıdır.
Onun için aile önemlidir birey önemlidir, ve şunu bilmekte yarar vardır, bireyler aileleri, aileler toplumu, toplumda devleti oluşturur, ve toplumu yaşat ki devlet yaşasın prensibi çerçevesinde olaya bakarsak, çok önemli bir konu olduğunu da sizlerle paylaşmak istedim, bir başka yazımda görüşmek üzere kendinize iyi bakın kıymetli okur kitlem.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: