Başarısız öğrencilerin vasıfları
Lakin bu oyunun kuralıda böyle işlemektedir, yani herkes gibi bende isterim ki sınavlar olmasın, lakin bu şu an ki durumda pekte mümkün olmamaktadır.
Ama şöyle bir durumda ortadadır, özellikle sınavlar nesnel ortamlarda yapılmaktadır, yani müdahale olmadan yapılıyor.
Aldığınız puan ve sıralama neticesinde başarılı ya da başarısız sayılmaktasınız.
Madem bu sınavlara herkes giriyor ve madem bu sınavlar önemli, o zaman öğrencilerden bir şey istemek durumundayım, oda çok çalışmak ve planlı sabırlı çalışmaktır.
Gerek lise sınavları gerekse üniversite sınavları, yavaş yavaş gelip çatmaktadır.
Hal böyle olunca ve bu sınavların rakipleri fazla olunca, öğrenciler öncelikle kendilerini dev aynasında değil boy aynasında görmelidirler.
Yani öğrenci şunu çok ama çok iyi bilmelidir, kendisi çalışmadığı vakit hiçbir şekilde ilerleme kaydedemeyecektir.
Varsın özel ders görsün, varsın etüt merkezlerine gitsin, varsın kolejleri doldursun, kendisi kürek çekmedikçe ve planlı ve programlı olmadıkça, yapamadığı soruları hocasına sormadıkça, hiçbir yere varamaz ve kaybetmesi dahi, sürpriz olmayacaktır.
Başarısız öğrenci profilinin alt başlıklarını sayarsak ise;
Birincisi bahane üretir, kendince mantık akıl oyunlarına, kendini kaptırarak, kural tanımaz ve başarısızlıklarının temel nedeni, kendinde değil de karşı taraftadır der.
İkincisi ise, verilen ödevleri zamanında yapmaz, ya da yaparken de üşengeçlik gösterir, yok kitabım yok alacağım, misafir vardı alamadım der ve bu tarz bahaneler.
Üçüncüsü ve bence en saçma olanı ve hatta bir tık daha ileri gidersek en küstahça olanı ise, bunu üzülerek söylemek durumundayım, burada büyük bir ayıp var, oda şudur: Hoca anlatmayı bilmiyor, ondan anlamadım, yani hoca üniversite okumadı, yıllarını vermedi, elinden o kadar öğrenciyi mezun etti, ama gel gör ki, kendini bilmez bir öğrencinin kötü bir yakıştırmasına maruz kaldı.
Buradan öğrencilere bir tavsiye, bahane denizi derindir ve de uçsuz bucaksızdır, bahanesi olan hep haklıdır, ta ki o sınava girip te duvara çarpana kadar, lütfen bahane üretmeyin, dağdaki çoban imkansızlıklarla kazanıyorsa bitmiştir. Buradaki, dağdaki çoban lafım sadece imkansızları dile getirmek için kullanmış olduğum bir örnektir, lütfen başka tarafa çekilmesin.
Buradan velilere sesleniyorum, olanağın çok olduğu bir dönemde yaşıyoruz, lütfen olanağın çok olduğu bu zamanda öğrencilerin bahanesine kulak asmayın, bahane yerine, onların gerçek sorunlarını dinleyin, karınlarını doyurun, sırtlarını sıvazlayın, ama kuru bahanelere pabuç bırakmayın, diyorum ve bir başka yazımda görüşmek dileğiyle diyorum….
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: